Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2018, 16:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Banány darované do väznice obsahovali čistý kokaín za 18 miliónov dolárov, ktorý pochádzal od neznámeho vlastníka

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN VÄZENIE
Uložiť Uložené

Zrelé ovocie v sebe obsahovalo obrovské prekvapenie.

Americké úrady momentálne vyšetrujú zvláštny prípad. Väčšinou sa nezaoberajú banánovou trestnou činnosťou, ale pri nedávnom dare banánov väznici v Texase museli urobiť výnimku.

Pri preberaní zásielky 2 paliet ovocia si policajti všimli, že z celkových 45 piatich škatúľ vyzerá viacero z nich podozrivo. Oficiálny dôvod daru znel tak, že banány už dozreli a majitelia ich nemali ako využiť, a tak chceli urobiť dobrý skutok.

Zásielku sa však nepodarilo vystopovať ku žiadnemu konkrétnemu vlastníkovi ani po tom, čo seržanti začali škatule obhliadať. Na vrchu síce obsahovali hromadu banánov vo výbornom stave, lenže pod ovocím sa ukrývali drogy.

Do 45 škatúľ banánov napchali pašeráci až 540 balíčkov s čistým kokaínom. Najskôr obhliadajúci seržanti nemohli potvrdiť, že ide o kokaín, tak zavolali colníkov a oni už obsah drogy potvrdili.

Hodnota zadržaného kokaínu bola odhadnutá na takmer 18 miliónov dolárov, čo je slušná suma na to, že droga bola nápadne umiestnená v škatuliach od banánov.

Domov
Zdieľať
Diskusia