Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2018, 13:14
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

19-ročný Slovák tvorí neobyčajné farebné portréty

KULTÚRA UMENIE
Uložiť Uložené

Špecifický štýl a farebnosť sú pre kreatívcov dobrou kombináciou.

V dnešnej digitálnej dobe je kreslenie akoby na ústupe. Kedysi sa človek vďaka papieru a niekoľkým kresliacim potrebám dokázal zabaviť aj na niekoľko hodín. Dnes je už veľa vecí v digitálnej podobe a čoraz viac sa pretláča práve umenie vytvorené pomocou najrôznejších programov. Ak však človek vie správne uchopiť ceruzku a vytvoriť zaujímavé dielo, je to vždy super.

Jedným z ľudí, ktorých kreslenie mimoriadne baví, je Martin Bátory. 19-ročný chalan z Nálepkova, neďaleko Slovenské raju. Keď mu dáte do ruky čistý papier i kresliace potreby a zadáte mu človeka, ktorého portrét má vyhotoviť, vznikne veľmi špecifický obrázok. Farebný a pohľadný.

Pri svojej záľube používa akvarel, fixky a taktiež aj klasické farbičky. Ich kombináciou vznikajú nielen portréty známych osôb, ale aj ďalšie výtvory. Napríklad obrázok zamilovanej dvojice, ktorý môžete vidieť nižšie.

19-ročný Slovák tvorí neobyčajné farebné portréty
Zdroj: Martin Batory

Talent na kreslenie rozhodne má. Čarovať vie aj s obyčajnou šedou ceruzkou. Nerobia mu tak problém ani čiernobiele portréty. Nikdy nenavštevoval žiadnu umeleckú školu ani inú inštitúciu obdobného zamerania. Svoje hobby si kreuje plynúcim časom len on sám.

Ak sa ti Martinova tvorba páči, nezostáva nám nič iné, ako len dať na zreteľ jeho sociálne siete. A tou hlavnou je samozrejme Instagram, kde môžeš sledovať jeho aktivity. Ak by ste chceli aj vy podobný portrét, určite mu napíšte.

Domov
Zdieľať
Diskusia