Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2018, 13:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk so SpaceX obletí s prvým súkromným pasažierom Mesiac

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Spoločnosť SpaceX má na nasledujúce roky odvážne plány.

Vizionár Elon Musk nestráca čas a tvrod pracuje na viacerých projektoch. Odjakživa sa snaží potlačiť vývoj elektrických automobilov cez Teslu, nedávno si zo žartu založil firmu The Boring Company, a najväčšia výzva preto zostáva v rukách SpaceX.

Elon by chcel pokoriť vesmír a jedného dňa sa hrdo postaviť až na povrchu planéty Mars, ale predtým ešte bude musieť zopár rokov počkať. Momentálne inžinieri a mechanici v SpaceX tvrdo pracujú na vývoji raketoplánu BFR, čiže Big Falcon Rocket, alebo v neformálnej forme Big Fucking Rocket.


Vývoj rakety nie je žiadnym tajomstvom, pretože o ňom verejnosť vie už viac rokov, ale o podpísaní zmluvy s prvým súkromným pasažierom sa doteraz len špekulovalo.

Spoločnosť však na Twitteri oznámila, že súkromného vesmírneho cestovateľa si zazmluvnila a už o tri dni svetu oznámi jeho identitu.

V rámci príspevku na sociálnej sieti svetu odkázala, že pôjde o dôležitý krok na ceste za priblížením vesmírneho cestovania aj pre bežných smrteľníkov, ktorí o raketoplánoch doteraz iba snívali.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Bude zaujímavé sledovať, či SpaceX podpísal zmluvu s hriešne bohatým podnikateľom, alebo do vesmíru zoberie bežného človeka. Zatiaľ vieme iba toľko, že vybratý človek sa na palube BFR preletí okolo Mesiaca.

Domov
Zdieľať
Diskusia