Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 15:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Iba 17-ročnej pilotke v zácviku pri lete osamote odpadol kus podvozku a pristátie sa zmenilo na zaťažkávajúcu skúšku

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Tínedžerka si zachovala vo vzduchu chladnú hlavu.

Maggie Taraska už dlhé roky sníva o tom, že si raz bude môcť sadnúť do stíhačky americkej armády a slúžiť svojej vlasti. Od toho momentu ju delí ešte zopár rokov, ale už dnes na sebe tvrdo pracuje, aby si mohla svoj sen splniť.

Má za sebou stovky nalietaných hodín na simulátore aj v lietadle so svojím inštruktorom, avšak pilotky v zácviku vo veku 17 rokov by sa nemali dostávať do situácií, v ktorých im odrazu odpadne časť podvozku.

Maggie odletela a znenazdajky jej pracovníci na veži iba oznámili, že jej odpadlo jedno z kolies a bude sa musieť pripraviť na drsné pristátie.

Mladá pilotka v prvých sekundách znie mimoriadne vystrašene, avšak po pár minútach nazbierala dostatok sebavedomia na to, aby s lietadlom prestala krúžiť nad letiskom a vrátila sa späť na pevnú zem.

Pomohol jej aj inštruktor John Singleton, ktorý okamžite pribehol do veže, keď zistil, aká je situácia. Rozvážne slová odborníkov na zemi Maggie upokojili natoľko, že s lietadlom pristála a aj keď sa potom stroj zošmykol z dráhy na trávu, nikomu sa nič nestalo. Maggie vyviazla bez zranení a lietadlo je koniec koncov len kopa plechov.

Domov
Zdieľať
Diskusia