Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018, 9:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci smútia, Ryanair zrušil štandardnú príručnú batožinu zadarmo. Onedlho si budeme musieť za letenky priplatiť

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Letecká spoločnosť argumentuje tým, že chce znížiť meškania.

Letecká spoločnosť Ryanair poskytuje miliónom Európanov šancu spoznávať starý kontinent bez toho, aby sme za letenky museli vyhodiť závratné čiastky. Najnovšia zmena pravidiel však zanechala v ústach cestujúcich trpkú chuť. Doteraz si so sebou do lietadla mohol vziať jeden malý kufor a malú tašku úplne zadarmo.

Štandardná príručná batožina a malá príručná batožina však onedlho stratia svoj bezplatný status. Od 1. novembra si na palubu budeš môcť zobrať iba malú príručnú batožinu, ktorej rozmery sa trošičku zväčšili z 35x20x20cm na 40x20x25cm, ale za štandardný malý kufor si už budeš musieť priplatiť.

Slováci smútia, Ryanair zrušil štandardnú príručnú batožinu zadarmo. Onedlho si budeme musieť za letenky priplatiť
Zdroj: Pixabay

Ak si pritom letenku kúpiš po 1. septembri, nové pravidlá sa vzťahujú aj na tvoj let. Obidve príručné batožiny si priamo na palubu budú vedieť zobrať len cestujúci s prioritným nástupom, ktorý stojí 8 eur.

V prípade, že sa ti už prioritný nástup neujde, priamo v rezervácii si vieš príručný kufor dokúpiť za 8 eur alebo neskôr až za 10, pričom batožina ti už poputuje do podpalubia.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Írska aerolinka by chcela novými pravidlami zmierniť meškanie letov, pretože ľudia zdržovali odovzdávaním kufrov pred nástupom do lietadla. Po novom priplatený kufor odovzdáš rovno pri Check-In stánku.

Slováci smútia, Ryanair zrušil štandardnú príručnú batožinu zadarmo. Onedlho si budeme musieť za letenky priplatiť
Zdroj: Ryanair
Domov
Zdieľať
Diskusia