Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2018, 11:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žene znenazdajky vybuchol iPhone na palubnej doske po tom, čo si nechala baterku vymeniť v neoficiálnom servise

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Na náhradné diely si vo svojich zariadeniach treba dávať pozor.

Na svojich smartfónoch netreba šetriť. Originálne príslušenstvo či náhradné diely vedia byť pri najznámejších zariadeniach drahšie, ale pri neoficiálnych a neautorizovaných predmetoch existuje riziko, že tvoj mobil v tom najlepšom prípade prestane fungovať.

V minulosti sa už objavili prípady, keď smartfóny vybuchli alebo zhoreli pri používaní neoficiálneho kábla, a jedna žena z Číny na vlastnej koži pocítila, že pár ušetrených desiatok eur za výmenu batérie vo svojom iPhone za to nestálo.

Žene znenazdajky vybuchol iPhone na palubnej doske po tom, čo si nechala baterku vymeniť v neoficiálnom servise
Zdroj: Pear Video/Screenshot

Priamo na diaľnici v Šanghaji mala svoj mobil položený na palubnej doske, zatiaľ čo ona šoférovala. Zariadenie začalo znenazdajky dymiť. Onedlho sa objavili aj prvé plamene a iPhone napokon vybuchol.

Žene za volantom sa našťastie nič nestalo, ale situácia mohla dopadnúť oveľa horšie, pretože výbuch prišiel na spomínanej diaľnici v úseku, kde autá nejazdia plnou rýchlosťou. Vo vysokej rýchlosti mohla vodička spanikáriť.

Baterku si pritom nechala vymeniť len vo februári v šanghajskom obchode Ji Hou Hou, kde pracuje až 64 technikov a výmena pre iPhone 6 stojí len necelých 15 eur. Servis, ktorý vybuchujúci baterku do mobilu vložil, dokonca po incidente odmietol žene nahradiť škody a vymeniť mobil za nový, takže hneď upozornila obchodnú inšpekciu a bude žiadať kompenzáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia