Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2018, 15:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najdepresívnejšiu zoologickú záhradu nájdeš v nákupnom centre v Bangkoku. Zvieratá tam roky žijú v klietkach bez šance na záchranu

ZAUJÍMAVOSTI THAJSKO
Uložiť Uložené

Žiadne zviera si nezaslúži žiť v podobných podmienkach.

Zvieratá potrebujú na spokojný život dostatok priestoru a prirodzeného prostredia. Klietka na najvyššom poschodí nákupného centra v thajskom Bangkoku určite na prevádzkovanie zoologickej zahrády nepostačuje, ale zákony na ochranu zvierat v Thajsku zaostávajú za zvyškom moderného sveta.

Aj keď legislatíva zvieratá ochraňuje pred týraním, zákony často nemajú byť ako aplikované v praxi, a tak neslávna Pata Zoo funguje práve v nákupnom centre. Nechutné priestory obsahujú množstvo klietok a v nich zvieratá ako opice, gorilu aj mačkovité šelmy, z ktorých mnohé už roky nemali šancu vyjsť na vzduch a prevetrať sa na miestach, kam v skutočnosti patria.

Internet proti tejto zoologickej záhrade bojuje už dlhé roky, pretože podobná inštitúcia nemá čo robiť vo svete, v ktorom sa snažíme zvieratá ochraňovať, avšak situácia je neúprosná. Zoologickú záhradu obývala aj gorila, ktorá v nej bývala od roku 1983, kedy bola ako mláďa odchytená a odvtedy samozrejme nemala šancu na návrat do husto zalesnených oblastí Thajska. Nasledujúce zábery preto zobrazujú zrejme najdepresívnejšiu zoologickú záhradu, akú na svete momentálne máme.

 

Příspěvek sdílený took (@sukunyagi),

 

Příspěvek sdílený Jo Lambert (@jklamlam),

Domov
Zdieľať
Diskusia