Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2018, 18:20
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Akciou nadupaný trailer pre sci-fi Alita: Bojový anjel z produkcie Jamesa Camerona láka na dobrodružstvo vo futuristickom svete

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režíruje Robert Rodriguez, autor Sin City či Desperada. Čo poviete na nový trailer?

Režisér Robert Rodriguez (Sin City) sa podujal na neľahkú úlohu. Chopil sa totiž réžie kultovej mangy Alita od Yukita Kishira. Adaptovať mangu je ťažký oriešok, o čom sa naposledy presvedčili tvorcovia Ghost in the Shell. Alita sa nám už v decembri minulého roka predstavila v prvom traileri, teraz sa však tvorcovia vytasili s novou ukážkou.

Snímka Alita: Bojový anjel (Alita: Battle Angel) nás zavedie do 26. storočia, kde doktor Dyson Ido (Christoph Waltz) objaví na skládke zničeného ženského robota Alitu (Rosa Salazar).

Tá síce trpí stratou pamäti, ale perfektne ovláda bojové umenia. Stáva sa z nej teda lovkyňa odmien, ktorá je na stope nebezpečným zločincom. Scenár k snímke napísal kultový James Cameron a Laeta Kalogridis (Shutter Island). Zdalo by sa teda, že projekt je v dobrých rukách. Miernou obavou môže snáď byť Rodriguez na režisérskej stoličke.

Nepochybne ide o schopného tvorcu, ktorý má na svojom konte viacero kultoviek, ale aj niekoľko škaredých prepadákov. Budeme pevne dúfať, že Alita sa zaradí do tej prvej skupiny.

Z traileru sa zdá, že snímka sa nás bude snažiť ohúriť futuristickým svetom a veľkolepými akčnými scénami. Nechýbajú síce ani náznaky emócií, ale celok sa nám zatiaľ javí trochu neživotný. Snáď sa to celé Rodriguezovi nerozpadne pod rukami.

Čo sa týka hercov, uvidíme Eda Skreina, Jennifer Connelly, Mahershala Aliho, Keenana Johnsona, Jackieho Earl Haleya a Eizu González. Snímky sa na Slovensku dočkáme 20. decembra (prosinec) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia