Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2018, 14:54
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Na Comic-Cone sa premietali prvé scény z očakávaného hororu Halloween. Podľa ohlasov nás čaká temná a napínavá jazda

FILMY A SERIÁLY HALLOWEEN
Uložiť Uložené

Prvé reakcie na návrat Michaela Myersa boli nadšené.

Tohtoročná halloweenska sezóna bude pre mnohých veľmi očakávaná. Dorazí totiž pokračovanie nesmrteľného kultu a zakladateľa slasher hororu Halloween. Snímka bude nadväzovať priamo na originál Johna Carpentera z roku 1978, zvyšné pokračovania tvorcovia zmietli zo stola.

Už sme mali tú česť s výborným prvým trailerom a trochu sme dúfali, že v rámci Comic-Conu dostávame ďalšiu porciu nových záberov. Napokon sa na festivale premietalo niekoľko prvých scén a my si môžeme urobiť obrázok na základe dojmov tých, čo ich videli. Čo teda podľa prvých záberov hovoria na návrat Michaela Myersa?

Na Comic-Cone sa premietali prvé scény z očakávaného hororu Halloween. Podľa ohlasov nás čaká temná a napínavá jazda
Zdroj: Universal Pictures

Nový Halloween podľa prítomných divákov a novinárov vyzerá fantasticky. Podľa portálu Collider majú prvé scény presne takú atmosféru, akú by ste od Halloweenu čakali. Do veľkej miery ide o poctu originálu so skvelou kamerou, štýlom a atmosférou.

V scéne mohli diváci vidieť Michaela Myersa v akcii, ako prenasleduje svoju ženskú obeť a následne dvoch tínedžerov. Prvú svoju obeť pošle na druhý svet kladivom, ktoré potom vymení za svoj obľúbený kuchynský nôž. Podľa Collideru ide o skvelé a napínavé scény a veľa im dodáva aj kultový soundtrack od Johna Carpentera.

Prítomná bola aj Jamie Lee Curtis alias Laurie Strode. Tá vysvetlila, že jej postava bude stále trápená post-traumatickým syndrómom a jej stretnutie s Mysersom v roku 1978 ju navždy poznamenalo.

Odporúčané
Syna otrávil sladkosťami s kyanidom, aby splatil svoje dlhy. Krátko predtým mu totiž založil životnú poistku Syna otrávil sladkosťami s kyanidom, aby splatil svoje dlhy. Krátko predtým mu totiž založil životnú poistku 5. marca 2024, 9:30

Počas panelu mohli diváci tvorcom a hercom klásť otázky a celú pozornosť na seba strhol muž, ktorý v slzách priznal, že mu Halloween zachránil život.

Dokázal totiž prežiť útok násilníkov vo svojom vlastnom dome. Podľa svojich slov ho zachránila myšlienka: „Čo by urobila v tejto situácii Jamie Lee Curtis?“ Napokon sa mu podarilo vyviaznuť bez zranení. Herečka fanúšika následne zavolala na pódium a objala ho.

Na Comic-Cone sa premietali prvé scény z očakávaného hororu Halloween. Podľa ohlasov nás čaká temná a napínavá jazda
Zdroj: Universal Pictures

O čom však nový diel vlastne bude? Po vražednom besnení z prvého filmu Michaela Myersa (Nick Castle) zatkla polícia a on bol umiestnený do psychiatrickej väznice pre narušených zločincov.

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) sa svojho času podarilo uniknúť z Myersových spárov, ale nezabudla naňho. Celých 40 rokov sa pripravovala na jeho návrat.

Jej cieľ je jasné: zabiť Michaela raz a navždy. Tomu sa skutočne podarí utiecť a dvaja nepriatelia sa tak môžu opäť stretnúť. Aj nový trailer nám potvrdzuje, že Halloween je rozhodne projekt, s ktorým treba rátať a venovať mu pozornosť.

Zdá sa, že sa dočkáme dôstojného nadviazania na pôvodnú snímku, kde nebude chýbať poriadne hustá atmosféra a napätie. Keďže tvorcovia sa budú držať len Carpenterovho originálu, môžeme počítať aj s tým, že v novej verzii Michael a Laurie rozhodne nebudú súrodenci.

O réžiu sa postaral David Gordon Green a scenár napísal Danny McBride. Projekt sa mimoriadne páčil aj samotnému Johnovi Carpenterovi, ktorý pre nový film opäť zloží hudbu.

Odporúčané
HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh 28. októbra 2023, 11:00

V ďalších hereckých rolách uvidíme aj Judy Greer, Andi Matichak, Willa Pattona či Virginiu Gardner. Tvorcovia chcú podľa vlastných slov odštartovať novú ságu o Myersovi a priviesť k tejto kultovej postave novú generáciu divákov. Premiéra je naplánovaná na 18. októbra (říjen) 2018.

Na Comic-Cone sa premietali prvé scény z očakávaného hororu Halloween. Podľa ohlasov nás čaká temná a napínavá jazda
Zdroj: Universal Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia