Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2018, 20:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Viedenské metro rozdalo cestujúcim 14 000 deodorantov. Vysoké letné teploty vedia vôňu vo vagónoch premeniť na otrasný zápach

ZAUJÍMAVOSTI VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Letné horúčavy si vyžadujú aj zvýšenú mieru hygieny.

Cestovanie mestskou hromadnou dopravou v letných mesiacoch vie byť katastrofické. Vysoké teploty si od cestujúcich vyžadujú aj intenzívnejšiu hygienu, pretože nepríjemný zápach sa šíri oveľa rýchlejšie ako príjemná vôňa. Zanedbávanie hygieny preto dokáže premeniť cestu už aj tak dosť rozhorúčeným autobusom alebo vlakom na hotovú tragédiu. Viedenské metro si to dobre uvedomuje.

Notoricky preplnená linka U6 občas v lete dosahuje vnútornú teplotu až 35 stupňov Celzia, čo znamená nadmerné potenie aj zápach. Zástupcovia spoločnosti Wiener Linien preto objednali až 14-tisíc menších vzoriek deodorantu, ktoré začali pri vchodoch rozdávať. Očakávali, že budú musieť distribúciu toľkých deodorantov rozvrhnúť na viac dní, ale cestujúci si uchmatli všetkých 14-tisíc vzoriek hneď v prvý deň.

Polovica všetkých vagónov linky U6 je vybavená klimatizáciou, avšak metro čiastočne vedie aj nad zemou, takže ho dokážu slnečné lúče rozohriať ešte viac. Viedenské metro vo vyhlásení poznamenalo, že nešlo o riešenie akútnej krízy, ale skôr o preventívne opatrenie. Zápach vo vagónoch nebol najhorší, prečo mu však nepredchádzať?

Odporúčané
Sydney Sweeney, Ana de Armas a Vanessa Kirby si zahrajú femme fatale v sexy thrilleri od oscarového režiséra Rona Howarda Sydney Sweeney, Ana de Armas a Vanessa Kirby si zahrajú femme fatale v sexy thrilleri od oscarového režiséra Rona Howarda 31. októbra 2023, 15:08


Domov
Zdieľať
Diskusia