Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2018, 8:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Porsche z roku 1990 pretavili v úchvatne dielo, srdcia pôžitkárov plesajú

TECH 911
Uložiť Uložené

O všetko sa už tradične postaral Singer.

Tohtoročný Festival rýchlosti v Goodwoode máme za sebou a s tým aj premiéry viacerých pozoruhodných kúskov, ktorých spoločným znakom je športový temperament. Svoje o tom vie spoločnosť Singer Vehicle Design s dlhoročnou tradíciou v (pre)stavbe unikátnych exemplárov značky Porsche. Na veľkolepom stretnutí priaznivcov štyroch kolies totiž dôšlo k prezentácii štúdie DLS - Dynamic and Lightweight Study.

Ako je zvykom, aj tento kúsok vznikol ako odpoveď na požiadavku zákazníka. Konkrétne ide o Scotta Blattnera, teda fanúšika značky Porsche a dlhoročného klienta firmy Singer. Ako základ poslúžilo jeho Porsche 964 z roku 1990, ktoré chcel patrične odľahčiť a zvýšiť jeho výkon. Pohonné ústrojenstvo tvorí vzduchom chladený atmosferický šesťvalec s objemom 4 litre a výkonom 500 koní pri 9000 ot./min. O odľahčenie sa postarali horčíkové komponenty a niekoľko-mesačný vývoj, keďže na tomto projekte sa pracovalo takmer rok.

Porsche z roku 1990 pretavili v úchvatne dielo, srdcia pôžitkárov plesajú
Zdroj: singervehicledesign.com

Chuťovečka dostala upravený systém ABS či kontrolu trakcie a stability, ktorá sa mení v závislosti od nových jazdných režimov. Vpredu nájdeme odľahčenú viacprvkovú nápravu, zatiaľ čo vzadu vlečné ramená. O prenos sily výhradne na zadné kolesá sa stará 6-stupňová manuálna prevodovka, obutie vozidla tvoria nové 18" horčíkové disky BBS v pneumatikách Pilot Sport Cup 2 o rozmeroch 245/35, respektíve 295/30 vzadu.

Odporúčané
Nové Porsche 911 prichádza už aj ako GTS. Výkonom 480 koní sa radí medzi Carreru S a Turbo Nové Porsche 911 prichádza už aj ako GTS. Výkonom 480 koní sa radí medzi Carreru S a Turbo 29. júna 2021, 8:27

Karosériu tvoria uhlíkové vlákna, do interiéru sa nasťahovali špeciálne navrhnuté sedadlá značky Recaro. Karbónom je posiaty aj vnútrajšok, nechýba volant Momo a množstvo už i na pohľad odľahčených detailov. Podľa posledných správ Singer chystá postaviť až 75 kusov, cena každého exemplára bude na úrovni minimálne 1,8-milióna dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia