Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2018, 18:54
Čas čítania 0:00
Marek R.

Francúzsko je novým majstrom sveta po finálovej výhre nad Chorvátskom

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pred dvomi rokmi im to na európskom šampionáte ešte nevyšlo, no teraz je Francúzsko oficiálne najlepšie nielen v Európe, ale aj vo svete.

Športová udalosť tohto roka je už, bohužiaľ, za nami. V sobotu si to o bronz rozdali Anglicko s Belgickom a na konci bola šťastnejšia krajina Beneluxu po jednoznačnej výhre 2:0, no a v nedeľu bolo o 17:00 na programe veľké vyvrcholenie šampionátu medzi Francúzskom a Chorvátskom.

Oba celky sa do finále dostali absolútne zaslúžene a lepšie finále sme si tak želať ani nemohli. Francúzi sa mohli na turnaji pýšiť najlepšou zostavou, na druhej strane Chorváti svojou obrovskou bojovnosťou, veď do finále sa dostali po dvoch penaltových rozstreloch a raz po výhre v predĺžení.

We're underway. Good Luck . #WorldCup #WorldCupFinal #France #Croatia

Príspevok, ktorý zdieľa FIFA World Cup (@fifaworldcup),

Boli sme teda zvedaví, či reprezentanti balkánskej krajiny nájdu ešte zvyšné sily, no keďže pre každého hráča išlo o zápas života, dalo sa čakať, že ich nájdu a na ihrisku opäť nechajú všetko. Zvedaví sme boli taktiež na atraktivitu zápasu, keďže pred štyrmi rokmi sme jediný gól zápasu videli až v predĺžení, no tentoraz sme sa dočkali presného opaku.

Prvý polčas totiž priniesol hneď tri góly. Prvý gól síce strelil Mandžukič, no gól to bol vlastný. Treba taktiež dodať, že Francúzi dostali možnosť priameho kopu, po ktorom padol gól, po simulácii Griezmanna. V 28. minúte už bolo vyrovnané zásluhou Perišiča, ktorý sa oprel do lopty svojou ľavačkou a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Chorvátska smola v prvom polčase však pokračovala a po nešťastnej ruke v domácej šestnástke Perišiča dostali Francúzi možnosť pokutového kopu a Griezmann sa nepomýlil, 2:1 pre Francúzsko.

Po Griezmannovej simulácii sa Francúzsko ujíma vedenia

Perišič sa skvelou strelou postaral o vyrovnanie

No po penalte Griezmanna Francúzi opäť viedli

Vstup do druhého polčasu patril Chorvátsku, no ich súper dokázal ustáť tlak a boli to práve Francúzi, ktorí opäť z ničoho nič skórovali. A to hneď dvakrát. Najskôr sa v 59. minúte presadil presnou strelou Pogba, v 65. minúte sa predviedol aj obrovský talent Mbappé výbornou strelou spoza šestnástky. Zdalo sa teda, že je rozhodnuté, hoci o iskierku nádeje pre Chorvátsko sa v 69. minúte postaral Mandžukič po obrovskej chyba brankára Llorisa. Výsledok zápasu sa už nezmenil a Francúzi tak vyhrávajú vo finále 4:2, gratulujeme!

Pogba má za sebou výborný šampionát

A rovnako aj Mbappé, ktorý zvyšoval na 4:1

Obrovská chyba Llorisa znamenala iskierku nádeje pre Chorvátsko

Domov
Zdieľať
Diskusia