Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2018, 18:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pohľadná Saoirse Ronan a Margot Robbie zmenená k nepoznaniu rozpútajú v historickej dráme vojnu o trón

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ste pripravený zvoliť si stranu?

V historickej dráme Mary Queen of Scots sa pozrieme na väčšiu časť zo života Márie Stuartovej. Tá sa ako 16-ročná stala kráľovnou Francúzska, no dva roky na to ovdovela.

Napriek nátlakom sa odmietla opätovne vydať a jej kroky viedli do rodného Škótska. Píše sa rok 1561 a Anglicku i Škótsku  v danej dobe vládla Alžbeta I. (Margot Robbie) z dynastie Tudorovcov, pre ktorú sa stáva Mária nemalou hrozbou.

Ich počiatočné priateľstvo vedie postupom času k stále vyhrotenejším konfliktom a v konečnom dôsledku aj k porážke jednej z panovníčok. Poprava Márie Stuartovej, ktorú podpísala samotná Alžbeta I., znamenala pád mýtusu o nedotknuteľnosti panovníka. Aj preto bol neskôr popravený Ľudovít XVI. a jeho manželka Mária Antoinetta.

Pohľadná Saoirse Ronan a Margot Robbie zmenená k nepoznaniu rozpútajú v historickej dráme vojnu o trón
Zdroj: Focus Features

Napätie medzi kľúčovými postavami je citeľné už priamo z traileru, vďaka ktorému máme možnosť z blízka vidieť, akou neuveriteľnou premenou si musela prejsť herečka Margot Robbie na to, aby dôveryhodne stvárnila rolu kráľovnej Alžbety I.

Okrem vyostrených vzťahov by mala snímku dopĺňať aj romantická zložka a taktiež by sme nemali byť ochudobnení ani o zábery z krvou poliateho bojiska.


K všetkému menovanému si môžete ešte pripočítať zákerné intrigy, vopred naplánované vraždy, no a samozrejme aj finálnu popravu, ktorá z Márie Stuartovej spravila katolícku mučeníčku. Na herecké kreácie niektorých historických momentov v podaní mladej Ronan sa už teda veľmi tešíme.

Okrem Margot Robbie a talentovanej Saoirse Ronan sa vo filme objavia aj herci, ako Guy Pearce (Memento), Jack Lowden (Dunkirk), Joe Alwyn (The Sense of an Ending), Gemma Chan (Captain Marvel), Martin Compston (Sweet Sixteen), James McArdle (Star Wars: The Force Awakens) a ďalší.

Za réžiou filmu stojí Josie Rourke a scenár napísal Beau Willimon (nominácia na Oscara za drámu The Ides of March a nominácia na Emmy za seriál House of Cards). Americká premiéra je plánovaná už na koniec tohto roku, konkrétne na 7. decembra (prosinec) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia