Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2018, 20:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Steve Carell sa lieči z traumy spôsobenej útokom neonacistov vytvorením mestečka so živými plastovými figúrkami

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bude Welcome to Marwen siahať po Oscaroch? Ani by sme sa nečudovali...

Oscarový režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) prichádza s pozoruhodným skutočným príbehom Welcome to Marwen. V ňom budeme sledovať Marka Hogancampa (Steve Carell), ktorý sa stane terčom brutálneho útoku.

Stratí všetky spomienky, a tak si ako formu terapie vytvorí vlastný svet z malých figúrok, ktorý odráža hrôzy vojny. V jeho vymyslenom meste Marwen je však miesto aj pre hrdinstvo a nádej. A práve prostredníctvom svojej fantázie dokáže Mark nájsť odvahu zmieriť sa s osudom aj v skutočnom živote.

Na scenári spolu so Zemeckisom spolupracovala aj Caroline Thompson (Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas) a vo vedľajších úlohách si zahrajú aj Eiza González, Diane Kruger, Leslie Mann, Merritt Wever, Janelle Monáe, Neil Jackson, Siobhan Williams, Matt O'Leary a Stefanie von Pfetten.

Trailer láka na pozoruhodný životný príbeh a Steveovi Carellovi ponúka ďalšiu zaujímavú hereckú príležitosť. Už v minulosti ukázal, že dramatickejšie ladené úlohy mu nerobia ani najmenší problém, takže nie je vylúčené, že by za Welcome to Marwen mohol inkasovať aj nejaké tie ocenenia.

Evidentne sa môžeme tešiť na príbeh, ktorý nás maximálne dojme. Robert Zemeckis je skúsený režisér, takže sa na jeho nový zárez tešíme. Nezvyčajný príbeh Marka Hogancampa sa stal námetom aj pre dokumentárny film Marwencol z roku 2010. V slovenských kinách uvidíme Welcome to Marwen 24. januára (leden) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia