Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2018, 22:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za dlhovekosť vďačím alkoholu, cigaretám a nočným večierkom, tvrdí 105-ročná babička. Miluje aj hazard, ktorý si vyskúšala v Las Vegas

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL CIGARETY
Uložiť Uložené

Helen z Floridy si život užíva plnými dúškami.

Je už tradíciou, že pri natáčaní reportáže o človeku v pozoruhodnom veku padajú otázky o tom, čomu konkrétna osoba vďačí za svoju dlhovekosť. Babička z Floridy pri oslave svojich 105. narodenín však mala prekvapivé odporúčania. Helen Granier žije už deväť rokov v špeciálnom domove pre dôchodcov Coral Oaks Independent Living Facility, kde si vybudovala okruh priateľov a spoločne trávia všetok čas. Reportérka prišla Helen navštíviť a babičkine odpovede boli veľmi trefné.

Vraj za dlhovekosť vďačí najmä alkoholu, cigaretám a nočným večierkom, na ktoré sa vyberala tancovať. Samotná babička je zo svojho veku prekvapená, pretože nikto z jej rodiny sa podobných narodenín nikdy nedožil, a tak sa zasmiala, že za to predsa len musí byť zodpovedný alkohol.

Ako mladá žena chodievala trochu popíjať na diskotéky, dlho do noci tancovala a ráno sa spokojne vybrala do práce, takže životný štýl mladých ľudí sa odvtedy očividne veľmi nezmenil. Helen si dokonca spomína aj na prvú svetovú vojnu, aj keď vtedy mala len tri či štyri roky, ale jej mama ochorela na tuberkulózu a spomienky na ťažké chvíle jej zostali dodnes.

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Úsmevná je aj babičkina láska ku hazardu. Miluje výherné automaty, avšak jej zosnulý manžel ju nikdy nechcel vziať na výlet do Las Vegas. Až po jeho smrti sa vybrala na hráčske dobrodružstvo a metropola uprostred púšte naozaj splnila všetko, čo od nej očakávala. Zrejme by si jej odporúčania nemal brať úplne vážne, pretože cigarety aj alkohol preukázateľne zdraviu škodia, ale názor Helen by si už nijak nezmenil.  


Domov
Zdieľať
Diskusia