Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 13:36
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Facebook chce konkurovať Twitchu s novou platformou pre streamovanie hier

TECH FACEBOOK HRY TWITCH
Uložiť Uložené

Dnes sa už môžeš stať streamerom zo dňa na deň a Facebook ti to chce uľahčiť vyššou sledovanosťou ako na konkurenčných platformách.

Ak chceš vidieť živé vysielanie obľúbeného streamera, jednoznačne zamieriš na Twitch alebo YouTube. Facebook si však myslí, že ak budeš streamovať priamo na najväčšej sociálnej sieti na svete, pritiahneš omnoho väčšie publikum. Preto sa rozhodol spustiť novú platformu pre živé vysielanie hier. 

Názov alebo link, cez ktorý sa dostaneš na novú streamovaciu platformu, je taký jednoduchý, že si ho hneď každý zapamätá. V podstate ide o klasické živé vysielanie ako doteraz s tým rozdielom, že sa všetky herné stránky alebo známi hráči združujú na jednej stránke. Fb.gg používa rovnaký koncept živého komentovania, posielania finančnej podpory ako Twitch a do budúcna Facebook plánuje aj niečo ako Patreon Subscription, kde budeš mať u svojho obľúbeného streamera prístup k zamknutým príspevkom a podobne.

Facebook chce konkurovať Twitchu s novou platformou pre streamovanie hier
Zdroj: Facebook

Tvorcovi však nemôžeš prispieť ako na Twitchi čisto len peniazmi. Podporiť môžeš len jedným spôsobom a to formou hviezdičiek, ktoré si kúpiš a následne pošleš. Pre predstavu, 100 hviezdičiek znamená 1 euro aj 19 centov, pričom si Facebook vezme určité percento. 

Odporúčané
Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína 2. februára 2024, 16:00

Je len na tvorcoch, či z prepracovanej platformy ako je Twitch prejdú na Facebook, no už teraz je na fb.gg početné množstvo streamov, hlavne zahraničných. Pre začiatočníka to však môže byť jednoduchší štart vďaka svojim priateľom či skupinám a celkovo sa stream dokáže dostať medzi širšie publikum. 

Pre Twitch sa možno práve zrodila konkurencia, ktorá ho bude poháňať vpred a dočkáme sa rôznych vylepšení, aby si udržal svoju popularitu. Herná sekcia na sociálnej sieti je však stále v zárodkoch a potrebuje ešte čas, aby sa vyrovnal iným platformám, no potenciál tu je a keďže ide o svetového giganta, je celkom isté, že nejde len o výstrel do tmy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia