Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 15:28
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Je 508 SW najkrajším kombi na trhu? Nový praktický Peugeot to hrá najmä na štýl

TECH PEUGEOT
Uložiť Uložené

Druhý karosársky variant sa stáva realitou.

Novučičká 508-čka zaujala už na autosalóne v Ženeve, kde patrila medzi tie najväčšie a najočakávanejšie novinky. Peugeot prišiel medzigeneračne opäť s revolučným dizajnom, ktorý vo výsledku neznamená len veľmi atraktívne krivky, ale aj decentnú zmenu koncepcie - zo 4-dverového sedanu sa stal 5-dverový liftback so siluetou kupé. V týchto dňoch nás Francúzi zoznamujú s druhým, ešte praktickejším karosárskym variantom, teda verziou kombi, ktorá si k názvu pripisuje písmena SW.

Aj v tomto prípade evidujeme decentnú inšpiráciu u vozidiel typu Shooting Brake, keďže zadná časť dostala vďaka inému sklonu strechy o čosi športovejší a štýlovejší podtón. Jednotlivé estetické prvky z liftbacku alebo ak chcete fastbacku si zachováva aj kombi, to však prináša viac priestoru - batožinový priestor ponúka 530 litrov. Paradoxne, to je o 30 litrov menej než v prípade predchodcu a zároveň ide v rámci triedy o výrazne podpriemerný údaj, Peugeot však tentokrát uprednostnil dizajn.

Je 508 SW najkrajším kombi na trhu? Nový praktický Peugeot to hrá najmä na štýl
Zdroj: int-media.peugeot.com

Ten je však naozaj úchvatný, dokonca, niektoré média označujú 508 SW za najkrajšie kombi na trhu. Okrem imidžovej siluety a viacerých ozdobných prvkov zaujme i skutočnosť, že aj verzia kombi disponuje bezrámovym riešením dverí, čo je v danom segmente vskutku vzácne. Pochopiteľne, súčasťou príplatkovej výbavy sú adaptívne full-LED svetlomety, po vzore nemeckých automobiliek sa do ponuky začlenia aj estetické pakety, ktoré dokážu napríklad chrómové detaily zabaliť do čiernej farby.

Domov
Zdieľať
Diskusia