Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2018, 14:34
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Xiaomi prináša ďalší cenový hit pod 200€ v podobe Redmi S2!

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že rok 2018 patrí práve čínskym výrobcom.

Pred týždňom sme vás zaujali výkonným zariadením Redmi Note 5 s veľmi atraktívnou cenou a dnes tomu nebude inak. Ďalšou novinkou z radu dostupných androidových zariadení s viac než priaznivými parametrami je Redmi S2, smartfón, ktorý má s Note 5 niekoľko spoločných rysov, no zároveň s ním ušetríte ďalších pár desiatok eur. V čom sa táto dvojica zariadení líši a čím sú si podobné?

Xiaomi prináša ďalší cenový hit pod 200€ v podobe Redmi S2!
Zdroj: Xiaomi

Vzhľad Note 5 a Redmi S2 je až na umiestnenie anténových pásov úplne totožný. Zatiaľ, čo vpredu sa nachádza rozľahlý displej osadený do tenkého rámu, na zadnej strane nájdeme už na prvý pohľad decentný kryt dvojitého fotoaparátu spolu s typickým senzorom odtlačkov prstov uloženým uprostred. Tvar antény korešponduje s riešením, ktoré môžeme vidieť pri iPhone 7 a teda rovnú líniu nahradili zakrivené čiary opisujúce časť obvodu zadného krytu.  Osobne sa nám tento prvok zdá o čosi zaujímavejší než priama čiara, no stále hovoríme len o malom detaile v inak nerozlíšiteľných telefónoch. Spracovanie je už tradične na vysokej úrovni: Všetky komponenty perfektne doliehajú, nič nevŕzga a zároveň sa nič neprehýba. 

Xiaomi prináša ďalší cenový hit pod 200€ v podobe Redmi S2!
Zdroj: Xiaomi

Už známy displej s ešte známejším pomerom strán 18:9 výpľňa väčšinu prednej plochy, hoci ešte stále nehovoríme o bez-rámovej zobrazovacej jednotke. Tak či onak, širokouhlá 6-palcová uhlopriečka splní všetky očakávania či už pri zábave alebo pracovných povinnostiach. Menším nedostatkom je nižšie HD+ rozlíšenie 1440x720 pixelov, ktoré si po bližšom preskúmaní všimnite. Kvalita obrazu je však ešte stále na dobrej úrovni a netreba sa obávať fádnych farieb či nízkeho jasu.

Oba fotoaparáty rovnako ako pri Note 5 spolupracujú s umelou inteligenciou, ktorá sa postupne učí rozpoznávať objekty v priestore pre vygenerovanie čo možno najvernejšej portrétovej fotografie s rozmazaným pozadím (bokeh effect). Vpredu sa nachádza 16MP selfie kamera s bleskom, pričom hlavný dvojitý fotoaparát pracuje v znení 12+5MP.

Xiaomi prináša ďalší cenový hit pod 200€ v podobe Redmi S2!
Zdroj: Xiaomi

Bezchybný chod systému zabezpečí už o čosi starší procesor Snapdragon 625. Jednoduché a stredne-náročné úlohy zvláda na jednotku, pri náročnejších aplikáciach si chvíľu počkáte na ich otvorenie a pri graficky náročných hrách sa batéria celkom zapotí, no žiadne zasekávanie sa či pomalá odozva na dotyky sa nekoná. Operačná pamäť RAM prináša štandardné 3GB.

Za jednu z mnohých dominánt Xiaomi telefónov jednoznačne považujeme výdrž batérie. Aj z toho dôvodu sme mierne sklamaní, totiž miesto zvyčajných 4 000 mAh nachádzame v telefóne "len" 3 080 mAh, a teda pri náročnom celodennom používaní sa skôr spoliehajte na takmer každodenné nabíjanie. 

Xiaomi prináša ďalší cenový hit pod 200€ v podobe Redmi S2!
Zdroj: Xiaomi

Odnímateľný priestor pre SIM karty umožňuje vďaka trom samostatným slotom súčasne prevádzkovať dve SIM karty spolu s microSD kartu podporujúcu kapacitu až do 256GB. Je dôležité spomenúť, že Redmi S2 prichádza s predinštalovaným Androidom 8.1 Oreo, čo je v čase písania článku najnovšia aktualizácia Androidu. Len málokedy ponúkajú telefóny nízkej, respektíve nižšej strednej triedy najčerstvejší systém a tým pádom získava smartfón veľkú výhodu oproti väčšine konkurencii. 

  • 6-palcový IPS displej s pomerom strán 18:9 a rozlíšením 1440 x 720 pixelov
  • 12 a 5 MP kamery vzadu, 16 MP selfie kamera vpredu
  • osem-jadrový procesor Snapdragon 625
  • snímač odtlačkov prstov
  • batéria s kapacitou 3 080 mAh
  • 32 GB úložisko s podporou SD kariet do 256 GB
  • 3 GB RAM
  • Dual SIM
  • Android 8.1 s nadstavbou MIUI 9
Xiaomi prináša ďalší cenový hit pod 200€ v podobe Redmi S2!
Zdroj: Xiaomi

Ak by sme mali zhrnúť naše pocity zo zariadenia, boli by až na drobné chyby pozitívne. V cenovej relácii pod 200€ Xiaomi opäť vytŕča z davu a používateľa obdarí nadpriemerným fotoaparátom, slušným výkonom a čo je hlavné, najaktuálnejším operačným systémom. Nižšia cena sa preukázala v kratšej výdrži batérie a menšom rozlíšení displeja, a pokiaľ sú práve tieto dva faktory pre vás rozhodujúce, siahnite skôr po Redmi Note 5. V opačnom prípade budete s Redmi S2 spokojní. Telefón prichádza v troch farebných prevedeniach: zlatá, šedá a ružová.

Xiaomi Redmi S2 kúpite na Mi Store za 169€

Domov
Zdieľať
Diskusia