Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2018, 18:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ak máš 18 rokov, Európska únia ti rada poskytne peniaze na cestovanie. Objavuj svet, kým si ešte mladý

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Preplatené cestovanie. Len tak. Kto by to nechcel?

Už dnes nám Európska únia ponúka ohromné možnosti na cestovanie. V členských krajinách nepotrebuješ pas, na mnohých štátnych hraniciach už nestretneš otravných colníkov a navyše tu máme skvelé vzdelávacie programy ako Erasmus, ktoré ťa do zahraničia dostanú a ešte ti EÚ preplatí aj veľkú časť zájazdu.

Len pred niekoľkými hodinami spustila EÚ jedinečný projekt DiscoverEU, ktorý má za úlohu poslať až 30 000 mladých ľudí vo veku 18 rokov do zahraničia. A aj keď si budú musieť preplatiť ubytovanie aj všetky zážitky, o náklady plynúce z dopravy po Európe sa však postará Európska únia.

Precestuj kontinent, zaži západy Slnka na pieskovej pláži a uži si párties počas horúceho leta. Práve to je cieľom celého projektu. DiscoverEU má mladým ľuďom dopriať objavovanie Európy a zároveň tak dúfa, že na starý kontinent neskôr len tak nezaneverú.

Ak máš 18 rokov, Európska únia ti rada poskytne peniaze na cestovanie. Objavuj svet, kým si ešte mladý
Zdroj: diliff

A aj keď sa ti môže zdať počiatočné číslo 30 000 mladých ľudí neveľké, už čoskoro sa počet plánuje navýšiť na 200 000, čo dohromady EÚ vyjde na 100 miliónov eur. Prvých tohtoročných 15 000 uchádzačov sa začne vyberať už v júni, a to prostredníctvom súťaže. Kvíz o európskom dedičstve má vybrať milovníkov cestovania a zaručiť im tak úžasný dobrodružný zážitok.

Domov
Zdieľať
Diskusia