Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2018, 14:05
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ľudské nedokonalosti nemusia telo špatiť. Fotograf ich pretvára na umelecké diela, na ktoré môže byť človek aj hrdý

ZAUJÍMAVOSTI AKNÉ
Uložiť Uložené

Všetci sme si rovní, bez ohľadu na to, akú farbu pleti máme, ba dokonca aké nedokonalosti sa na našom tele nachádzajú. Túto myšlienku si osvojil aj americký fotograf Peter DeVito, a preto vytvoril kampaň #acneisnormal.

Akné je veľmi časté ochorenie kože; podľa Americkej Dermatologickej Akadémie ovplyvňuje každoročne až 50 miliónov Američanov. Pre niektorých ľudí môže byť ťažké vyrovnať sa s tým, no nie je to absolútne nič, za čo by sme sa mali hanbiť.

Práve preto fotograf Peter DeVito vytvoril na svojom Instagrame sériu fotiek, kde poukazuje na akné a iné nedokonalosti ľudskej pokožky. Svojím dielom sa snaží poukázať na fakt, že je to úplne bežná vec a nikto by nemal kvôli tomu súdiť ľudí. Má za to, že akné je prirodzená súčasť ktoréhokoľvek človeka, a že tí, ktorých postihuje, nie sú o nič menej krásni. My s ním plne súhlasíme a celú online kampaň #acneisnormal rozhodne podporujeme.

Peterove zábery poukazujú na ľudskú diverzitu a krásu v každom z nás. Fotografie zachytávajú ľudí trpiacimi akné, spolu so sloganmi vyrytými do ich tváre, ako napríklad: "Akné je normálne" alebo prečiarknuté slovo "retuš". Séria obsahuje taktiež fotografie samého Petera. Hovorí, že od 8. ročníka sám bojoval s akné. "Neuveriteľne sa mi uľavilo" povedal fotograf pre časopis Elle, keď po prvýkrát vydal svoj vlastný portrét. "Nechápem, prečo som na pleciach nosil túto ťarchu."

Peter takisto prezradil, že v jeho projekte plánuje pokračovať, pretože jeho práca má určite obrovský vplyv. Jeho posolstvo si osvojilo mnoho ľudí a veľa z nich prejavilo porozumenie alebo sa v tom našli a ďakovali mu. "Dúfam, že sa spoločnosť naučí viac akceptovať iných ľudí a nebude sa porovnávať s tým, ako vyzerajú ostatní," dodal Peter.

Domov
Zdieľať
Diskusia