Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2018, 12:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Youtuber mal stratiť cez živý prenos až 2 milióny dolárov v kryptomenách. Fanúšikovia už kričia, že to nafingoval, aby obišiel dane

TECH YOUTUBE
Uložiť Uložené

Najlepší dôkaz straty peňazí pochádza určite zo živého prenosu.

Na kryptomenách si množstvo ľudí nielenže vybudovalo obrovské bohatstvo, ale aj výborný biznis. Ian Balina je skvelý príklad, ako sa z človeka vie stať expert po tom, čo sa mu podarí zarobiť veľa peňazí. Balina pôsobí vo svete kryptomien už viacero rokov a v minulosti sa objavoval aj v novinách či rôznych rebríčkoch, kde ľudia oceňovali nezávislý odborný pohľad na celú scénu s digitálnymi mincami.

Napriek tomu to vyzerá tak, že Balina si na svoje peniaze nevie dať dobrý pozor. Aj keď ide o experta, ktorý vie všetky zabezpečovacie procesy, Balina pred pár dňami priamo počas živého vysielania zdanlivo stratil mince za približne 2 milióny dolárov.

Youtuber mal stratiť cez živý prenos až 2 milióny dolárov v kryptomenách. Fanúšikovia už kričia, že to nafingoval, aby obišiel dane
Zdroj: Ian Balina

Na svojom kanáli už tradične vysielal naživo a hodnotil Initial Coin Offerings, lenže v jednej chvíli sa v komentároch objavila zaujímavá otázka. Divák sa ho spýtal, či si je vedomý, že mu niekto práve premiestnil všetky mince z hlavnej peňaženky. Balina najskôr nereagoval, avšak po pár minútach livestream skončil.

Opätovne sa zapol o niekoľko hodín, kedy si už Balina všimol svoju škodu. Okamžite pridal na Twitter žiadosť o pomoc a následne prišiel aj s vysvetlením. Hacker ho zrejme napadol pomocou starého univerzitného mailu, kam získal prístup. Univerzitný mail mal Balina uvedený ako záložný pre svoj hlavný Google mail, a tak sa svojou hlúposťou zrejme sám potopil.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30


Mnohým užívateľom sa napriek tomu nepozdával fakt, ako pokojne Balina reaguje na situáciu. Napísal dokonca, že mu nejde o peniaze, pretože sa poučil z vlastných chýb. Ak človek stratí 2 milióny dolárov, zrejme ho to však poriadne nahnevá. Na internete sa preto objavili konšpiračné teórie.

Balina si mal všetky svoje mince premiestniť do jednej peňaženky len týždeň pred údajnou krádežou, a hacker ho mal napadnúť len deň pred tým, ako sa v Spojených štátoch amerických priznávajú dane za uplynulý rok. Časť divákov si preto myslí, že Balina sa chcel len efektne vyhnúť plateniu daní, ale druhá strana mince zase tvrdí, že Balina platí dane v Spojenom kráľovstve, kde už okno pre priznávanie dávno skončilo. Každopádne, 2 milióny dolárov určite zamrzia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia