Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2018, 13:35
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Arteon dostal interiér hodný luxusného Bentley. Za cenu Golfa nájdete Alcantaru všade

TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Aj takto môže vyzerať Volkswagen vnútri.

Je neodškriepiteľné, že s príchodom nového Arteona sa v modelovom portfóliu značky Volkswagen pristúpilo na o čosi zaujímavejšie a pútavejšie dizajnové smerovanie. Nástupca modelu CC ako aj akási náhrada za predošlý Phaeton sa však prakticky od začiatku potýka s kritikou na margo interiéru. Ten síce zďaleka nie je zlý, no pravdou je, že palubná doska je prakticky celá prevzatá z Passatu, čo verejnosť nepriala veľmi pozitívne. 

Na scénu však prichádza nemecká spoločnosť Neidfaktor, ktorú poznáme skrz rozsiahle úpravy najmä domácich značiek, predovšetkým vozidiel Audi. Tentokrát však "tuner" pristúpil práve na kompletnú inováciu vnútrajška pýchy Volkswagenu, no a výsledkom je si pozornosť veruže zaslúži.

Arteon dostal interiér hodný luxusného Bentley. Za cenu Golfa nájdete Alcantaru všade
Zdroj: neidfaktor.com

Interiér neprešiel zmenou tvarov a ani nedostal nové technológie či dodatočné nadstavce. Gro úprav a vlastne podstatou celej premeny je príval luxusnejších a hodnotnejších materiálov, ktoré nájdeme všade tam, kde sa pozrieme. Ako je pritom zvykom a tradíciou úpravcu, bohato zastúpená je hlavne Alcantara. Či už ide o väčšinu častí palubnej dosky, stredový tunel, volant alebo samotné sedačky, všade nájdeme práve tento posledné roky stále čoraz vyhľadávanejší materiál. 

Odporúčané
ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete 30. októbra 2023, 18:30

R-Linový kokpit ďalej zdobí karbón, výrazné červené prešívanie a detaily, zatiaľ čo kompletne prečalúnené sedadlá dostali vyzývavejší vzor. Takto nakonfigurovaný Arteon teda rozhodne interiérom zaujme a nepôsobí fádnym dojmom ako doteraz. Otázkou je, koľko majiteľov nádherného Arteona po takejto úprave reálne siahne, najmä ak napíšeme, že celá táto sranda stojí 17- až 20-tisíc €, čo je cenová hladina aftermarketových úprav v prípade značiek ako Bentley a podobne. Výsledok však rozhodne stojí za to.

Domov
Zdieľať
Diskusia