Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2018, 20:45
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čína bude sledovať každý krok svojich obyvateľov. Do roku 2020 chce mať kamery po celej krajine

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Ak budeš robiť niečo nepohodlné, vláda o tom bude v sekunde vedieť.

Čína je krajina ako žiadna iná. Večný socializmus, ktorý sa vládnuca rodina snaží udržať, však často už prekračuje medze a najnovšie novinky z krajiny s najväčším počtom obyvateľov sú toho jasným dôkazom. Do roku 2020 chce totiž Čína vytvoriť ultimátnu technológiu, ktorá sa postará o stopercentne efektívne rozoznávanie tváre. Vytvorí sa tak register obyvateľstva a každý človek v ňom bude mať podrobne zaznamenané svoje údaje.

Najnovší spôsob monitorovania obyvateľstvo však bude prichádzať zo sledovania polohy. Smartfóny, inteligentné televízie či kamery na uliciach sa postarajú o to, aby vláda vedela, kde sa nachádza každý jeden z čínskych obyvateľov.

Rôzne čínske provincie sa na to už rôznym spôsobom pripravujú a zatiaľ čo západná časť krajiny už roky bojuje s hladomorom, v provinci Sichuan sa rozhodli nainštalovať 40 000 kamier do rovno 14 000 rôznych dedín. Celý systém sa nazýva Sharp Eyes a pochádza spred desaťročí, kedy bolo práve na ostrých očiach jednotlivých obyvateľov, aby donášali na zločincov.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Čína už dlhú dobu monitoruje smartfóny a iné zariadenia svojich obyvateľov, dokonca samotná čínska chatovacia aplikácia WeChat donáša na používateľov, ak robia niečo nepohodlné, toto je však úplne nový level. Nepotvrdené informácie navyše hovoria aj o inštalovaní kamier do jednotlivých domácností.

Čína bude sledovať každý krok svojich obyvateľov. Do roku 2020 chce mať kamery po celej krajine
Zdroj: pxhere.com
Domov
Zdieľať
Diskusia