Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2018, 11:35
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Neodolateľná Soňa vďaka modelingu cestuje po celom svete. Atraktívna Slovenka začínala blogovaním

REFRESHER MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Po dlhšom čase vám prinášame sériu otázok a odpovedí s modelkou z našich končín, ktorá sa snaží preraziť v Strednej Amerike.

Fakt, že ženy zo Slovenskej republiky sú najkrajšie na svete, si vždy pripomíname s radosťou a ešte väčšmi, keď vám môžeme s nimi prinášať rozhovory. Po dlhšej dobe sme vyspovedali modelku pôvodom z východu našej milovanej krajiny, ktorá skúša svoje šťastie nájsť v ďalekom zahraničí. Konkrétne ide o pôvabnú tmavovlásku Soňu Smrekovú, ktorú možno viacero z vás bude poznať ešte z čias, kedy sa venovala blogovaniu alebo aktuálne z Instagramu

V súčasnosti žije v hlavnom meste Mexika, odkiaľ to má na skok do Tulumu, Miami či iných miest, ktoré vám skrz spomínaný IG približuje detailnejšie. Viac vám už ale napovedia nasledujúce riadky.


Ahoj Sonička, úvod pojmeme klasickou otázkou. Môžeš sa, prosím ťa, predstaviť trochu bližšie našim čitateľom, ktorí o tebe predtým ešte nepočuli?

Ahojte, tak moje meno už poznáte. Je pre mňa pomerne zložité sa predstaviť, a tak poviem len, že milujem cestovanie, módu a dobrodružvo. Lepší obraz si snáď urobíte na zaklade odpovedí. :)

Ešte priblížne pred rokom sme ťa vnímali skôr ako blogerku než modelku a milovníčku cestovania. Čo konkrétne sa v priebehu posledných 12 mesiacov zmenilo v rámci tvojho súkromného života?

Áno, móda ma vždy bavila, stále baví a bude baviť. Popri štúdiu na vysokej škole som sa venovala blogovaniu, avšak už vtedy som viac prispievala fotografiami ako písaním textov. Myslím si totiž, že záberom vieme všetko vyjadriť dostatočne a ľudia sú aj tak leniví čítať. :) V danom duchu som v podstate viedla svoj blog, pričom neskôr som od neho mierne upustila práve kvôli modelingu, ku ktorému mi dopomohol expriateľ. 

Modelkou som byť netúžila, ale cestovanie ma lákalo už od detstva a cestu k nemu som si našla práve prostredníctvom modelingu. Prerušila som školu a moje dobrodružstvo začalo. Nepatrím medzi vysoké ženy, a preto som sa príliš neuchytila v Európe, ale pochodila som napríklad krajiny Ázie či Turecko. V Mexiku som avšak našla svoj druhý domov, nateraz. Zrejme to považujem za najväčšiu zmenu v mojom živote.

Vnímaš túto zmenu ako potrebnú alebo si len chceš vyskúšať život na inom kontinente, v odlišných podmienkach a teplejšom podnebí?

Svet je obrovský, tak prečo by sme mali ostávať len na jednom mieste? Tým nemám na mysli dovolenky či výlety, ale vyskúšať si na vlastnej koži, aké je to žiť v úplne inej krajine. Osobne to vnímam skôr ako dobrodružstvo, ktoré mi dáva kvantum životných skúseností a priateľstiev, teda to, čo mi vysoká škola nedala.

Čo konkrétne tým máš na mysli?

Spoznávam rôzne kultúry, učím sa jazyky a myslím, že cestovanie je najlepšia škola do života. 

Život v Mexico City si množstvo našincov možno predstavuje ako prechádzku “ružovou záhradou” s drogami a pouličnými gangami na každom rohu. Ako by si nám prostredie hlavného mesta opísala z pohľadu obyvateľa a nie turistu?

Mexico City je len jedno, ale existuje naň veľa rôznych uhlov pohľadu. Množstvo ľudí si krajinu predstavuje ako nebezpečnú, avšak za seba môžem povedať, že ide o multikultúrne miesto, kde sa naozaj nikdy nenudím a každý deň zažívam niečo nové. Objavujeme rôzne miesta, avšak nebezpečenstvo a pouličné gangy som zatiaľ nezažila a verím, že sa na tom nič nezmení. Mesto je krásne, zelené, pričom ľudia sú tu milí a vždy s úsmevom na tvári. Jednoducho, žijú pre moment, čo som sa od nich naučila aj ja. :)

Čo sa týka nočného života v samotnom meste a v podstate celom Mexiku, tak ho odporúčam každému, kto si práve užíva svoje 20', ako napríklad práve ja. Úžasné festivaly, párty, najlepší DJ-i a všetko, čo k tomu patrí.

Aktuálne sa venuješ predovšetkým modelingu. Čím myslíš, že sú europské dievčatá zaujímavé pre tamojší trh a ako si sa vôbec dostala pred objektívy?

Ako som už spomínala, nepatrím medzi dvojmetrové modelky. Myslím, že veľa z nich je tam kde je len práve vďaka výške a dobrý módny záber už dnes urobíte naozaj každému. V Mexiku sa zameriavajú skôr na tvár, teda dievča musí byť niečím zaujímavé a ľudí z branže som zaujala asi pohľadom. Neviem...

Už pred rozhovorom si nám prezradila, že si sa práve vrátila zo slnečného Miami. Rozmýšľaš už nad ďalším presunom a hľadaním šťastia v Spojených štátoch?

Už pri prvom balení do Mexika som mala v hlave USA, keďže odtiaľ je to na skok. Stále ma to láka čoraz viac, vždy keď máme čas a môžeme ísť, tak spoločne s najlepšou kamarátkou balíme kufre a letíme. Áno, nedávno som sa vrátila z Miami a myslím, že mu dám ešte druhú šancu, prvotne ma totiž príliš nezaujalo...

Čo sa týka môjho dlhodobejšieho presunu, tak mám veľa plánov a túžieb, ktoré vám avšak nemôžem prezradiť, lebo sa mi nesplnia. 

Skúsme sa nachvíľu presunúť od cestovania k iným témam. Ak by si mala porovnať módu a jej vnímanie u nás doma na Slovensku a v Mexiku, kde vidíš hlavné rozdiely?

Ja osobne si myslím, že Slovensko je ešte stále mierne pozadu, samozrejme, česť výnimkám. Mexico City je obrovské, plné modeliek, ľudí z rôznych kútov sveta, takže je pre mňa ťažké opísať módu z jeho ulíc. Zúčastnila som sa napríklad tamojšieho MBFW a musíme povedať, že je to niečo úplne iné, zaujímavé, slobodné a taktiež bláznivé. Celkom som chytila ich vlnovú dĺžku, ale stále si to prispôsobujem do svojho štýlu a snažím sa samu seba vyjadriť práve prostredníctvom obliekania a stylingu.

Plánuješ sa ešte niekedy vrátiť aj k písanej forme blogovania?

Prostredníctvom záberov sa snažím ľuďom povedať, respektíve ukázať všetko, čo chcem a nepotrebujem k tomu ešte písať. Instagram je v súčasnosti určite silnejší ako vlastná webová stránka, takže nie, neplánujem.

Aké sú tvoje plány na prebiehajúci rok 2018 a kde vidíš seba povedzme o takých 5 až 10 rokov?

Modeling pre mňa nepredstavuje prácu, viem, že mám na viac ako byť "len" modelkou. Zatiaľ je však pre mňa prostriedkom na cestovanie, zbieranie cenných skúseností a popritom si v hlave vytváram myšlienky, čo, kde a ako... 5-10 rokov? Na živote je najkrajšie, že nemáte ani len predstavu, čo sa môže stať o 30 minút. 

Sonička, na záver by sme sa ti chceli veľmi pekne poďakovať za tvoj čas a teraz už prenechávame priestor tebe, aby si mohla zanechať aspoň stručný odkaz našim čitateľom.

Ďakujem vám za rozhovor a všetkým čitateľom odkazujem: "Joie de vivre."

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme vám za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia