Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2018, 14:38
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovinec Jeglič nám strelil víťazný gól, teraz bol obvinený z dopingu. Olympiádu musí opustiť do 24 hodín

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zakázaná látka mu paradoxne bola predpísaná na Slovensku.

Napätý zápas Slovensko : Slovinsko sa odohral len nedávno a o našom nepriaznivom osude rozhodli až samostatné nájazdy. Celý zápas sme napäto sledovali, no bohužiaľ, slovenská reprezentácia nezabezpečila vysnený výsledok a proti našim skoro menovcom sme prehrali 2:3. Finálny rozhodujúci gól do slovenskej bránky letel z hokejky Žigu Jegliča, ten však očividne nehral podľa pravidiel.

Reč teraz nie je o jeho výkone na ľadovej ploche, no o dopingu, ktorý len pred chvíľou odhalila antidopingová komora Športového arbitrážneho súdu CAS, ako informovali vo svojej správe. Informácia sa pritom na verejnosť dostala len pár minút pred začiatkom kvalifikačného zápasu Slovinska proti Nórsku. V hre je postup do štvrťfinále.

U Jegliča bola nájdená zakázaná látka fenoterol. Tá sa podľa Jegliča nachádza v jeho liekoch proti astme. Prípravky sú určené na uvoľnenie chorých dolných dýchacích ciest a Jeglič ich požíva na základe odporúčenia lekara. Predpísané ich mal na Slovensku v roku 2017, kedy pôsobil v drese Slovana Bratislava v KHL.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Lieky však medzi svoje dokumenty neuviedol, vraj si neuvedomoval, že ide o zakázanú látku. Ak by jeho nepozornosti nebolo, lieky by mohol používať aj počas jeho účasti na Zimných olympijských hrách v Pjongčangu, no takto musí čeliť verdiktu. Žiga Jeglič má povinnosť opustiť olympijskú dedinu do 24 hodín a následne musí čeliť ďalším opatreniam arbitrážneho súdu i Slovinskej antidopingovej komory.

Jeden zo svetlejších momentov zápasu:

Domov
Zdieľať
Diskusia