Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2018, 12:19
Čas čítania 0:00
Radka T.

Nosia značkové oblečenie i bradu: Zoznam poznávacích znakov homosexuálov v Malajzii vyvolal pobúrenie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zoznam je podľa aktivistu plný nezmyslov.

Gejovia majú bradu či fúzy, radi chodia do posilňovne a nosia značkové oblečenie. Lesbičky sa držia za ruky, pohoršujú sa nad mužmi a objímajú sa. Takto podľa malajzijských novín možno jednoducho identifikovať inak orientovaných ľudí v krajine. Kontroverzný zoznam poznávacích znakov homosexuálov vyvolal pobúrenie.

Pohlavný styk medzi homosexálmi je v Malajzii podľa zákonov nelegálny a môže byť tvrdo potrestaný. Noviny Sinar Harian teraz priliali olej do ohňa článkom, ktorý mal LGBT ľudí vyzvať, aby hľadali náboženskú radu. Kvôli tomu vznikol akýsi zoznam znakov typických pre homosexuálov. Podľa aktivistu Arwinda Kumara je však jeho obsah zavádzajúci. „Bol to čistý nezmysel,“ vyhlásil.

Kumar upozorňuje na to, že zoznam príliš zovšeobecňuje, veď držanie sa za ruky je úplne bežné, rovnako ako nosenie značkových šiat. Aktivista ako Kumar sa o podobných problémoch, akým homosexuáli čelia, nebojí hovoriť nahlas, hoci väčšina z nich žije v strachu. „Trangender ľudí už v tejto krajine zavraždili,“ vysvetlil dôvodné obavy zraniteľnej skupiny občanov. 

Všetky podobné aktivity namierené voči homosexuálom však môžu viesť k zvýšeniu násilia v krajine. Navyše narastá aj vplyv tvrdých náboženských línií, proti boju za väčšie práva LGBT komunity stoja i fundamentalisti. Nepomáha ani ministerstvo zdravotníctva, ktoré hádže polená pod nohy napríklad tým, že vyhlásilo súťaž zameranú na prevenciu proti homosexualite. 

Nosia značkové oblečenie i bradu: Zoznam poznávacích znakov homosexuálov v Malajzii vyvolal pobúrenie
Zdroj: flickr.com/See-ming Lee
Domov
Zdieľať
Diskusia