Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2018, 19:11
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Snowboardista Mark McMorris: Pred 11 mesiacmi bojoval o život a teraz sa teší z bronzovej medaily na ZOH v Pjongčangu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Príbeh, ktorý napísal sám život a môže nám byť inšpiráciou v prekonávaní prekážok či ťažkých situácií.

Olympijské hry a celkovo šport prinášajú množstvo zaujímavých príbehov a obdivuhodných životných ciest, ktoré sú cennejšie ako akékoľvek veľké víťaztvo. Len si spomeňte napríklad na Eddieho Edwardsa, ktorý si na ZOH 1988 v Calgary získal davy ľudí a pritom nepredvádzal výkony porovnateľné s úzkou špičkou. O kráse a sile športu nás najnovšie presvedčil Mark McMorris

Ide o 23-ročného snowboardistu z Kanady, ktorý si 11. február 2018 navždy zapamätá azda najlepšie spomedzi všetkých športovcov bojujúcich o medaily v Pjongčangu. Jazdec, ktorého domovská trať je ukrytá v horách Whistler Blackcomb, síce vonkoncom nepatrí medzi outsiderov, ale po perfektne rozbehnutej kariére ho v priebehu minuloročného marca zastihol pád s vážnymi zraneniami.

Držiteľ 15 cenných kovov z X Games nezvládol skok vo voľnom teréne a vletel priamo do stromu. Pri nehode si zlomil čeľusť, panvu, rebrá a ruku, nešťastne si natrhol slezinu a taktiež mu zlyhali pľúca, pričom len málokto vrátane samotného Marka mohol dúfať v návrat na zjazdovky.  Kanaďan však preukázal obrovskú túžbu a bojovnosť, vďaka ktorej prebiehala rekonvalescencia oveľa lepšie a rýchlejšie, ako boli prognózy lekárskych špecialistov.

Talentovaný snowboardista tak mohol opäť okúsiť radosť z kopcov a už o niekoľko mesiacov neskôr stál opäť na štarte veľkých pretekov. Televízia CBC sa rozhodla Markov príbeh dokonca sfilmovať v podobe dokumentu s názvom Unbroken - The Snowboard Life of Mark McMorris, ktorý mal premiéru len 7. februára. 

Emočne najsilnejší moment si ale Mark mohol užívať dnes ráno po obhajobe bronzovej medaily z ruského Soči spred štyroch rokov. V disciplíne Slopestyle, v ktorej má mimochodom šancu na pódiové umiestnenie aj naša Klaudia Medlová, boli lepší len dvaja jazdci, a to menovite Max Parrot, respektíve 17-ročný Američan Redmond Gerard.

Za posledných 11 mesiacov tak Markovi život ukázal obe svoje tváre a my pevne veríme, že zranenia sa mu budú oblúkom vyhýbať až do konca kariéry.

Domov
Zdieľať
Diskusia