Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2018, 20:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na festivale škaredých ľudí sa stretávajú osoby, ktoré chcú upraviť definíciu krásy. Ukazujú, že sa netreba brať príliš vážne

ZAUJÍMAVOSTI KRÁSA
Uložiť Uložené

Maličká talianska dedinka hostí festival každý rok.

Definíciu krásy by si na svete hľadal iba veľmi ťažko, pretože každý človek vníma jej koncept rozdielne. Ľudia si o sebe síce môžu myslieť, že sú krásni, ale akýkoľvek človek okolo nich ich môže vnímať ako škaredých a nejde pritom iba o vonkajšiu a estetickú krásu. Svoje o tom vedia aj členovia organizácie s názvom World Association of Ugly People, čiže v preklade Svetová asociácia škaredých ľudí.

Organizácia bola založená ešte v roku 1879 a rýchlo nabrala satirickú atmosféru, pretože jej členovia by samozrejme v mnohých prípadoch neboli spoločnosťou považovaní za škaredých, ale na vonkajšej kráse nezáleží. Asociácia sa snaží upraviť všeobecne zaužívaný predpoklad o tom, čo ľudia vnímajú ako krásne a čo na druhej strane odsudzujú, a tak sa pravidelne stovky z nich stretávajú v spomínanej dedinke Piobbico, kde sa koná festival škaredých ľudí. V súčasnosti má asociácia viac ako 30-tisíc členov po celej planéte a riadi sa myšlienkou, aby sa človek nebral príliš vážne.

Vždy je potrebné zažartovať si na svoj vlastný účet, o čom sa snažia prostredníctvom mnohých stretnutí a diskusií presvedčiť čoraz viac ľudí. Na stretávkach s cudzími ľuďmi každého ubezpečujú, že nemusia upadať do zúfalstva, pretože si zatiaľ nedokázali nájsť svojho životného partnera, ale uznávajú, že existujú aj prípady, v ktorých ubezpečovanie nepomáha.

Domov
Zdieľať
Diskusia