Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2018, 18:40
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Futuristický thriller Mute od režiséra Warcraftu či Source Code má vonku prvý trailer. Sľubuje skvelú atmosféru a temný príbeh

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Talentovaný tvorca Duncan Jones si po rozpačito prijatom Warcrafte prišiel napraviť chuť sci-fi projetom Mute. Ten sa navyše predstavuje prvou plnohodnotnou ukážkou.

Prvé informácie o tom, že Duncan Jones pracuje na sľubnom sci-fi noir počine s názvom Mute, uzreli svetlo sveta ešte v septembri (září) 2016. So snímkou sme pôvodne počítali v roku 2017, k tomu však nakoniec nedošlo a nám tak ostávalo iba dúfať, že si ju budeme môcť vychutnať v tom aktuálnom.

Po ukrutne dlhom čakaní ale streamovací gigant Netflix z ničoho nič zverejnil oficiálny dátum premiéry, vďaka ktorému mali fanúšikovia žánru ďalší poriadny dôvod na radosť. No to skutočné nadšenie prichádza až dnes, keďže bol zverejnený prvý plnohodnotný trailer. A že pôjde o skutočne lákavé sci-fi s futuristickou noirovou atmosférou, o tom vás už bezpochyby presvedčí nasledujúca ukážka.

Príbeh filmu by sa mal odohrávať štyridsať rokov odo dneška a zavedie nás do hlučného a občas aj brutálneho Berlína, kde sa to iba hemží imigrantmi. Tu sa zoznámime s nemým barmanom menom Leo Beiler (Alexander Skarsgård), neschopným rozprávať od nehody z detstva, ktorého jediným dôvodom na život v tomto meste je jeho láska Naadirah (Seyneb Saleh).

Tá však jedného dňa záhadne zmizne. Leo sa ale nevzdáva a rozhodne sa svoju milú nájsť za každú cenu. Popri tom, ako sa dostáva do čoraz hlbších, temnejších a odvrátenejších častí Berlína, spoznáva Cactusa Billa (Paul Rudd) a Ducka (Justin Theroux), zvláštnu dvojicu chirurgov z americkej armády, ktorá je na svojej vlastnej misii. Leo by sa práve vďaka nim mohol dostať na tú správnu stopu, no musí už iba zistiť, či im vlastne môže dôverovať.

Futuristický thriller Mute od režiséra Warcraftu či Source Code má vonku prvý trailer. Sľubuje skvelú atmosféru a temný príbeh
Zdroj: Netflix

Za réžiou stojí už vyššie spomínaný Duncan Jones (Source Code, Moon), ktorému so scenárom vypomohol Michael Robert Johnson (Sherlock Holmes z roku 2009, Pompeii). Jones taktiež prezradil, že tento mestský sci-fi thriller mal byť pôvodne jeho prvotinou, v tej dobe však údajne išlo o príliš ambiciózny projekt, takže bol nakoniec odložený.

Navyše, Mute by mohlo byť nejakým spôsobom prepojené s jeho sci-fi Moon z roku 2009, čo naznačuje napríklad aj možná účasť herca Sama Rockwella, ktorý si vraj zopakuje úlohu Sama Bella. Nič z toho ale zatiaľ nie je oficiálne potvrdené. Snímka bude na Netflixe dostupná už 23. februára (únor) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť ešte viac, klikajte sem.

Futuristický thriller Mute od režiséra Warcraftu či Source Code má vonku prvý trailer. Sľubuje skvelú atmosféru a temný príbeh
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia