Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2018, 9:28
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Chlapec zo zábavy prehltol tri pracie kapsule, tie sa mu však zasekli v hrdle. O pár sekúnd sa zvíjal v bolestiach a nepomohli mu ani lekári

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Neslávne známa Tide Pod Challenge má ďalšiu obeť.

Pred niekoľkými dňami sme ťa informovali o takzvanom Tide Pod Challenge, ktorému prepadli ľudia po celom svete. Mnoho čitateľov si vtedy myslelo, že len zbytočne preháňame a nikto by predsa nemohol byť tak hlúpy, aby v skutočnosti zjedol praciu kapsulu, no čuduj sa svete, medzi ľudstvo patria aj takíto géniovia.

Ak ťa tento fenomén minul, Tide Pods sú pracie kapsule značky Tide, ktoré lákajú ľudí svojou farebnosťou. Pomocou virálnych videí si ich internet všimol a ľudia ich reálne začali prehĺtať. Samozrejme však ide o prací prášok a šampón, čiže jedovaté látky, vďaka ktorým ľudia končia v nemocnici.

 

Can’t handle vodka? The only logical thing to do is chase with pods @amherstbarstool

Príspevok, ktorý zdieľa 5th Year (@5thyear),

Len za prvé dva týždne roka 2018 sa na svete zjavili desiatky prípadov hospitalizovaných pacientov práve z dôvodu požitia pracích kapsúl. Len nedávno sa to však podarilo mladému chlapcovi prezývaného JR. Ten veľmi túžil zažiť ten pocit, keď si niekto dá tieto kapsule. Aby sa uistil, že nepríde ani o moment zážitku, do úst si ich dal rovno tri, čo však ani náhodou nedopadlo dobre.

Chlapec zo zábavy prehltol tri pracie kapsule, tie sa mu však zasekli v hrdle. O pár sekúnd sa zvíjal v bolestiach a nepomohli mu ani lekári

Snaha zjesť tri kapsule naraz vyústila akurát v to, že všetky popraskali ešte v jeho hrdle, čo však malo za následok omnoho horší osud, než keby skončili priamo v žalúdku. Kúsky čistiaceho prostriedku sa totiž pozachytávali v jeho priedušnici, čo malo za následok takmer okamžitú otravu a v konečnom dôsledku bohužiaľ aj smrť.

Každý nádych chlapca totiž dostával toxické látky čoraz hlbšie do pľúc a v priebehu niekoľkých momentov sa JR začal zvíjať v bolestiach, stratil vedomie a jeho pery zmenili farbu na modrú. Doktori sa pokúsili bojovať o jeho život, no chemikálie sa rýchlo rozšírili do celého tela, čo môže byť každému, kto by podobné hlúposti rád ochutnal, dobrým ponaučením. O chlapcovom príbehu dokonca vzniklo aj edukatívne video.

Domov
Zdieľať
Diskusia