Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2018, 12:12
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia po celom svete začali jesť pracie kapsule. Nová výzva môže skončiť smrťou či vypálenou dierou v bruchu

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ
Uložiť Uložené

Tide Pod Challenge si získava čoraz viac škody na zdraví.

Internet už mnohokrát zachvátili pozoruhodné a často aj nebezpečné výzvy či memes. Najnovšou je takzvaný Tide Pod Challenge, ktorý doslova ústi v ľudí jediacich pracie kapsule, ktoré majú končiť v práčke a nie v ľudskom žalúdku. Časť názvu Tide pochádza z rovnomennej značky týchto produktov a všetko začalo už v roku 2012, kedy produkty prišli na trh.

Už vtedy ich konzumovali nezbedné deti a Tide Pods sa niekoľkokrát stali centrom médií. Atraktívne boli najmä vďaka krásnej fialovej, bielej a oranžovej farbe, ktoré z kapsuly na pranie robia úžasnú vizuálnu pochúťku. Tide Pods bolo venované množstvo videí a všetko vyvrcholilo príspevkom známeho portálu CollegeHumor, ktorý zverejnil video s názvom "Don't Eat The Laundry Pods".

To sa udialo ešte v marci 2017, no zo záhadných dôvodov, ktoré sú internetu také blízke, sa všetko stalo virálnym až teraz, to je však poriadny problém. Na svete sa totiž nachádza plno ľahkovážnych ľudí s prístupom ako "Veď, vyskúšame, čo sa môže stať!" - a stalo sa to, že vďaka požitiu pracích kapsúl skončili desiatky ľudí na pohotovosti. Ku všetkému sa dokonca už vyjadrila aj Americká komisia pre bezpečnosť produktov.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30


Niekoľko svetových médií už dokonca stihlo priniesť vyhlásenia od lekárov, aby sa ľudia vyhli konzumácii farebných kapsúl a samozrejme, ku všetkému sa už aj vyjadril samotný Tide. Pochopiteľne, kapsule sú pre človeka toxické a okrem iného obsahujú aj nebezpečný peroxid, ktorý pri väčšom množstve zvládne pokojne vypáliť aj dieru do tkaniva. Čistiace látky navyše takmer okamžite zvyšujú tlak a spomaľujú bitie srdca. Obrázky a videá spomínajúce bizarnosť celej situácie aktuálne navyše patria medzi najpopulárnejšie memes tohtoročného januára.

Odporúčané
Rado pracuje s mŕtvolami: Predstavte si, že máte kúsok zhnitého mäsa pár dní v izbe, toto bolo 160 kíl Rado pracuje s mŕtvolami: Predstavte si, že máte kúsok zhnitého mäsa pár dní v izbe, toto bolo 160 kíl 24. marca 2024, 14:30



Domov
Zdieľať
Diskusia