Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2018, 13:56
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Bratislave otvorili škôlku pre psov. Tvoj miláčik už nemusí tráviť dlhé hodiny sám, kým si preč

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Majitelia, ktorí nechcú psov nechať počas dňa samých doma, ich môžu odniesť do psej škôlky.

Mať psíka je radosť, no väčšina z nás ho necháva doma s veľkými výčitkami. Domáci miláčik totiž často trávi úplne sám celé hodiny a majitelia sa boja nielen toho, aby niečo nevyviedol, ale aby sa ani nenudil a nebol smutný. V Bratislave preto vznikla možnosť, ako dopriať psovi počas neprítomnosti jeho pána zábavu, pozornosť i starostlivosť. Psa si vďaka tomu môžeš odniesť do prvej dennej škôlky, kde ti ho postrážia a postarajú sa oň.

Škôlka patrí pod HAF park, čo je obľúbená kaviareň pre psov v bratislavskej Petržalke, známa však aj ako MLSKafé. Koncepty takýchto kaviarní nie sú ničím nezvyčajným vo svete, ale postupne už ani na Slovensku. V hlavnom meste napríklad funguje Mačkafé, priestor, kde ti robia spoločnosť mačky. Do MLSKafé si musia zákazníci priviesť vlastných psov, pre ktorých sú k dispozícii rôzne psie dobroty. A len nedávno sa zaujímavý projekt rozšíril ešte aj o dennú škôlku.

Ako informuje portál Dnes24, v dennej škôlke, ktorú otvorili ešte koncom minulého roka, pes prežije zábavu, ale naučí sa i poslušnosti. Potrebné však je, aby bol socializovaný a mal všetky potrebné očkovania. Tie treba preukázať očkovacím preukazom. Okrem toho by mali majitelia priniesť vôdzku či postroj a aj stravu, na ktorú je pes počas bežného dňa zvyknutý. Okrem toho však dostane aj menšie pochúťky, v kaviarni či škôlke sa im hovorí mlsky. 

Na psov dohliada Zuzana Hučková, majiteľka hotela pre psov pri Bratislave. Okrem toho má skúsenosti so záchranou buldogov či starostlivosťou o ne. Vďaka nej čaká na psov v škôlke okrem hry i venčenie, takže majitelia sa nemusia báť, že by o ich psy nebolo dobre postarané. Škôlka je otvorená v HAF parku od siedmej ráno do ôsmej večer, a to počas pracovného týždňa. Pes môže stráviť v škôlke jednu hodinu i celý deň. Rozdiel je potom už len v cene. Za jednu hodinu stráženia zaplatí majiteľ tri eurá, pol dňa vyjde na päť eur, celý deň na 10 a kúpiť sa dá i permanentka na 10 vstupov za 80 eur. 


Domov
Zdieľať
Diskusia