Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2018, 13:48
Čas čítania 0:00
Radka T.

Kim Čong-un dovolil nahliadnuť do svojho lyžiarskeho strediska

ŠPORT SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Lyžiarske stredisko v Severnej Kórei navštívila delegácia z juhu.

Zimné olympijské hry sa blížia, a preto sa pozornosť sústredí na izolovanú Severnú Kóreu aj z iných ako obvyklých dôvodov. Ako je známe, režim pod vedením Kim Čong-una sa na hry chystá vyslať delegáciu vrátane športovcov. Teraz však prišiel opäť na pretras severokórejský lyžiarsky rezort. V Severnej Kórei totiž plánuje absolvovať krátky tréning juhokórejský lyžiarsky tím. Svet preto obleteli zábery toho, ako to v Kimovom stredisku vyzerá.

Stredisko Masikryong bolo postavené ešte v roku 2013 a otvorené o rok neskôr. Ako uvádza BBC, ide o jeden z kľúčových úspechov bacuľatého vodcu Kima. Zábery zo strediska boli v médiách masovo zdieľané najmä v roku 2017, no vďaka návšteve juhokórejských predstaviteľov sa o rezorte začalo hovoriť opäť. Podľa NK News sa má juhokórejská delegácia zdržať počas troch dní a dvoch nocí. 

Rezort má rozlohu 1 400 hektárov, nachádza sa pri meste Wonsan na východnom pobreží. Miestne médiá ho prehnane označili za „najlepšie lyžiarske stredisko na svete“. No ako pripomína BBC, objavili sa podozrenia, že na mieste prebiehajú nútené práce. Jednodňový lístok a požičanie lyží vyjde zahraničných turistov na 80 dolárov, miestnych „len“ na 40, no pre občanov KĽDR je to aj tak vysoká cena. Ďalej sa stredisko chváli desiatimi lyžiarskymi traťami a moderným vybavením

 

Domov
Zdieľať
Diskusia