Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2018, 20:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Moskve svietilo slnko len 6 minút za celý december. Hlavné mesto Ruska bolo od slnečných lúčov odstrihnuté kvôli vplyvom počasia

ZAUJÍMAVOSTI MOSKVA SLNKO
Uložiť Uložené

Ruské hlavné mesto nemalo veľa kontaktu so slnkom.

Moskva je aj dnes jedným z najnavštevovanejších miest na našej planéte, ale ak si sa tam vybral na výlet minulý rok v decembri, možno si zostal prekvapený z toho, že ruskému hlavnému mestu jednoducho chýbajú slnečné lúče. Ruské meteorologické centrum vydalo nedávno správu o tom, že Moskva si počas celého decembra užila iba 6 minút slnečných lúčov, zatiaľ čo priemer sa v posledných rokoch pohyboval okolo hodiny slnka denne na konci roka.

December minulého roka preto prekonal aj doteraz najtemnejší mesiac v histórii mesta, ktorým bol december roku 2000. Vtedy sa slnečné lúče objavili dokopy na približne tri hodiny počas celého mesiaca, ale minulý rok so šiestimi minútami predchádzajúci rekord definitívne prekonal.

Odborník a šéf meteorologického centra Roman Vilfand pripisuje obmedzené slnečné lúče nezvyčajne veľkej oblačnosti na Moskvou, ktoré mali byť spôsobené vyššími teplotami ako býva v tejto časti roka zvykom. Na druhej strane, momentálne sa teploty v Rusku vracajú nižšie a nižšie, pričom niekde dosiahli až -67 stupňov Celzia, čo už je teplota, pri ktorej zamŕza takmer všetko.

Odporúčané
Vymeň kokosový olej a kyslú smotanu za prípravky, ktoré ťa naozaj ochránia proti slnku Vymeň kokosový olej a kyslú smotanu za prípravky, ktoré ťa naozaj ochránia proti slnku 17. júla 2019, 11:03

Napriek zamračenému počasiu a takmer neexistujúcim slnečným lúčom je však Moskva aj v decembri skvelým miestom, ktoré si zaslúži šancu, a koniec koncov sa tam dostaneš aj priamo z Bratislavy, takže výlet určite stojí za to.


Domov
Zdieľať
Diskusia