Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2018, 20:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pavúk unikajúci zo svojej starej kože vystrašil Austrálčanov mimozemským vzhľadom. Zo svojich 8 nôh na chvíľu spravil hneď 16 končatín

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Naraziť na podobné prírodné divadlo nie je žiadna zábava.

Každé stretnutie s pavúkom znamená pre ľudí trpiacich arachnofóbiou nekonečný odpor a strach, a tak by mali so živočíchom zachyteným na kameru pred pár dňami v Austrálii zrejme poriadny problém. Veľký pavúk s anglickým názvom huntsman sa dostal do situácie, v ktorej už musel odhodiť svoju starú kožu a vymeniť ju za novú, a preto sa pustil do namáhavej práce, ktorá trvala niekoľko dlhých minút.

Všimli si ho členovia jednej austrálskej rodiny, pričom na pavúky sú zvyčajne zvyknutí, ale na monštrum so 16 nohami spočiatku nevedeli reagovať. Pavúk mal 16 nôh samozrejme iba dočasne, pretože sťahujúca koža zostávala v celku, avšak pohľad na pracujúceho pavúka občas pripomínal scénu, ktorú by sme si predstavovali na vzdialenej planéte.

Video trvá viac ako 7 minút a na konci dokonca natáčajúci človek pavúkovi trochu pomôže, pričom živočích spočiatku len tak ležal a rodina si preto myslela, že zomrel. Všetko sa zmenilo až v momente, keď zo seba začal tlačiť svoju starú kožu dole a napokon ju nechal aj s nohami ležať na mieste a odišiel po svojich preč.

Domov
Zdieľať
Diskusia