Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2018, 2:52
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov rozobrali Dánsko a zabezpečili si postup do štvrťfinále

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hoci sme v zápase prehrávali, napokon sme Dánsko zdolali jednoznačne 5:1.

Už tradične patrí záver roka majstrovstvám sveta v hokeji do 20 rokov, ktoré sú v posledných rokoch ostro sledované aj zo Slovenska, a to hneď z viacerých dôvodov. Našim reprezentantom sa darí nielen prinášať zaujímavé výsledky, no v prvom rade predvádzajú hru, na ktorú sa dá s radosťou pozerať. 

Potvrdili to aj na aktuálne prebiehajúcom šampionáte, ktorý sa hrá v Spojených štátov amerických v Buffale. V úvodnom zápase síce prišlo rozobratie Kanadou po výsledku 6:0, no v tom druhom sme senzačne zdolali domácich obhajcov zlata, kedy po fantastickom bojovnom výkone zdolali chalani Američanov najtesnejším možným rozdielom 2:3, čo znamenalo, že štvrťfinále bolo na dosah oveľa skôr ako sa očakávalo.

V nasledujúcom zápase sme Fínom boli na dosah viac ako 50 minút, potom sa však severania rozbehli a porazili nás rozdielom triedy. V základnej skupine nás tak čakal už len jeden súper, reprezentácia Dánska, ktorá mala na konte nula bodov a tým pádom nám stačilo aj remíza. Chalanom sa však remíza málila.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Síce sme už vo štvrtej minúte prehrávali po góle Blichfelda, bol to však jediný gól, ktorý skončil v sieti Durného. Na našu radosť bola ofenzíva mladíkov pri chuti a ešte v prvej tretine chalani vyrovnali na 1:1 zásluhou Romana.

V druhej tretine sme sa prvýkrýt v zápase dostali do vedenia zásluhou Fehérváryho a vedenie sme si udržali až do konca zápasu. To sa na našu radosť ale neustále navyšovalo. V druhej tretine sa presadil druhýkrát v zápase Roman, tentoraz to bolo navyše v našej početnej nevýhode. Pochváliť však treba aj gólmana Durného, ktorý hlavne v úvode druhej dvadsaťmnútovky nás podržal po rýchlom štarte Dánov.

Dva góly si chalani prichystali pre Dánsko aj v tretine záverečnej. V zápase sa presadil aj Buček, náš najproduktvnejší hráč a zároveň aj jeden z najproduktívnejších hráčov turnaja, skóre zápasu potom uzavrel Liška, ktorý zvyšoval už na 5:1. V tabuľke tak po všetkých štyroch zápasoch máme 6 bodov, čo znamená štvrté miesto a náročné štvrťfinále proti víťazovi skupiny B. Jedného favorita sme už však poraziť dokázali a už teraz viem, že aj vo štvrťfinále nechajú chalani na ľade všetko a pokúsia sa o ďalší zázrak.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov rozobrali Dánsko a zabezpečili si postup do štvrťfinále
Domov
Zdieľať
Diskusia