Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2017, 18:15
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Očakávanému X-Men: Dark Phoenix budú vládnuť krásne a mocné ženy. Dočkáme sa však aj prepracovanejšej postavy Cyclopsa

FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Nebojte sa, nejde o žiaden feministický projekt. No jednoducho už z názvu vyplýva, že kľúčovú rolu bude predstavovať krásna Jean Grey. Okrem nej nás však čakajú aj ďalšie dôležité postavy.

Simon Kinberg sa chce poučiť z chýb X-Men: The Last Stand (pracoval na ňom ako scenárista) a ukázať pravú tvár Dark Phoenix/Jean Grey (Sophie Turner). Okrem nej ale v centre diania uvidíme aj starú známu Mystique (Jennifer Lawrence) a tajomnú záporáčku, ktorú si zahrá Jessica Chastain. Nad Kinbergovým rozhodnutím upriamiť pozornosť na ženskú časť mutantov s radosťou reagovala aj mladá Sophie Turner. Podľa jej slov ide o akúsi revolúciu, čo sa filmov so supehrdinami týka, pretože v hlavných úlohách budú zväčša samé ženy. Niečo také sme v Hollywoode pred niekoľkými rokmi ešte jednoducho nemali.

Na druhej strane ale vo filme nebudú chýbať ani výraznejšie mužské postavy. Jednou z nich by mal byť aj Scott Summers, prezývaný Cyclops. V prípade X-Men: The Last Stand bol Scott zabitý hneď na začiatku filmu a dokonca sa tak udialo mimo kamerového záberu, čo mnohých fanúšikov veľmi rozhnevalo. Kinberg však chcel aj túto chybu jednoznačne napraviť, a preto s ním v najnovšej časti X-Men s podtitulom Dark Phoenix môžeme určite počítať. Povráva sa dokonca, že by vo filme mohol od Profesora Xaviera prevziať velenie nad mutantmi. Otázne ale je, či by išlo o odovzdanie dobrovoľné, alebo násilné. Predsa len, Xavier kedysi pred Jean uzamkol jej schopnosti a vzhľadom na vzťah medzi Jean a Scottom by mohol byť Cyclops pri svojom konaní značné ovplyvnený. Ako to vidíte vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia