Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2017, 9:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Od začiatku roka narástla kryptomena Litecoin už o viac než 9000 percent! Neuveriteľné obdobie prináša nové historické rekordy každučký deň

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Svet sa zbláznil a za všetko môžu kryptomeny.

Digitálne meny zažívajú v posledných dňoch obrovský ošiaľ a prekonávajú jeden rekord za druhým. Na vedúcej priečke sa samozrejme drží fenomenálny Bitcoin s hodnotou viac než 17-tisíc dolárov, na druhej priečke sa usadilo Ethereum atakujúce hodnotu 700 dolárov a za posledné hodiny sa prominentnou kryptomenou stal Litecoin. Len pred necelým týždňom sa pohyboval okolo hodnoty 90 dolárov a za menej ako 7 dní vystrelil do výšin, pričom sa zastavil až na 390 dolároch. Posledné hodiny mierne spadol, ale stále si ľudia mohli jeden kus zakúpiť za 350 dolárov. Ak to preložíme do reči percent, potom môžeme skonštatovať, že Litecoin narástol v priebehu piatich dní o viac ako 330 percent a od začiatku roka 2017 až o neuveriteľných viac ako 9000 percent, takže ak si mal dobrý čuch na investície a nakúpil si zopár kusov ešte v čase, keď sa predával za 4 doláre, tak si momentálne celkom slušne za vodou.

Online platforma Coinbase umožňujúca užívateľom predávať a nakupovať tri hlavné kryptomeny musela v jednej chvíli dokonca pozastaviť obchodovanie s Litecoinom, pretože nikto neočakával taký náhly nárast jeho hodnoty a historické maximum spôsobilo menší kolaps. Magazín Forbes sa hneď aj pokúsil vysvetliť dôvody, prečo alternatívna kryptomena zažila obrovský nárast hodnoty, pričom prvým faktorom mala byť popularita Bitcoinu a najnovšie obchodovanie so špeciálnymi kontraktmi Bitcoin Future na CBOE. Druhým potenciálnym dôvodom by mohol byť fakt, že prílišná aktivita pri obchodovaní s Bitcoinom a meškajúce transakcie priviedli investorov práve do sveta mien ako Ethereum či Litecoin. Dôležité upozornenie však vydal aj samotný otec Litecoinu Charlie Lee, ktorý všetkých upozornil, že nákup tejto kryptomeny je momentálne mimoriadne riskantný a kupovať ju majú iba ľudia bez strachu o svoje peniaze, pretože o pár dní môže pokojne padnúť späť na 20 dolárov.


Domov
Zdieľať
Diskusia