Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2017, 12:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Lekári našli v črevách severokórejského dezertéra parazity, aké ešte nikdy v živote nevideli. Dosahujú dĺžku aj 25 centimetrov

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Situácia v KĽDR je zrejme zúfalá.

Po viac ako 10 rokoch sa na hranici medzi Severnou Kóreou a Južnou Kóreou opäť objavil dezertér. Nemenovaný severokórejský vojak sa pokúsil hranicu medzi krajinami prekročiť vo svojom džípe priamo pri známej demilitarizovanej zóne, kde sídli Joint Security Area, ale takmer svoj pokus o útek neprežil, pretože jeho bývalí kolegovia z KĽDR neváhali a okamžite začali strieľať, aby ho zabili ešte pred prechodom hranice. Ani viac ako 40 severokórejských guliek nestačilo na to, aby vojak zomrel, ale päť z nich ho trafilo do oblasti brucha, a tak sa musel okamžite podrobiť operácii. Po jej úspešnom zvládnutí vyšiel uznávaný chirurg Lee Guk-jong pred médiá, aby porozprával o poznatkoch, ktoré získal pri operácii mladého muža.


Prekvapený chirurg okamžite spomenul, že v črevách severokórejského vojaka objavil tucty parazitov, aké ešte nikdy v živote nevidel. Jeho tím má momentálne problémy s liečbou postreleného vojaka, pretože s podobnými červami sa nikdy nestretli a nevedia, čo na nich zaberá. Najdlhšie červy dosahujú až 25 centimetrov na dĺžku a okamžite napadli aj zranené miesta po guľkách, čo vojakov stav ešte viac komplikuje. Chirurg spomenul, že keby chcel rovnaké parazity nájsť v Južnej Kórei, nemal by žiadnu šancu, a v minulosti sa už neznáme parazity objavili aj v tele inej ženy z KĽDR. Chirurgovia nechceli zovšeobecňovať svoje nálezy, ale vyjadrili strach z toho, čo sa za hranicami deje. Parazity dokážu vyprodukovať viac ako 200-tisíc vajíčok denne a podľa lekárov ide o veľmi nebezpečnú parazitickú infekciu, s ktorou sa v KĽDR zrejme nemajú ako vysporiadať, alebo ich infekcia ani len nezaujíma.

Domov
Zdieľať
Diskusia