Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2017, 16:10
Čas čítania 0:00
Radka T.

Dcéra Michaela Jacksona Paris môže kašľať na štandardy krásy. Zaradila sa medzi ženy, ktoré sa úplne prestali holiť

MÓDA
Uložiť Uložené

Paris Jacksonová si zo svojich neoholených nôh nič nerobí.

Z dcéry zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona Paris vyrástla poriadna kočka. Aj napriek tomu, že ju ako malú všemožne skrýval pred verejnosťou a maskoval jej tvár, z Paris sa nestalo zakríknuté ani hanblivé dievča. Svoju krásu neváha vystavovať na obdiv na rôznych akciách či obálkach magazínov. Mnohí ju výzorovo prirovnávajú k Madonne, čo Paris len podporuje podobnou vizážou. 

No atraktívna plavovláska najnovšie ukázala, že aj napriek obdivu, pozornosti a množstva fanúšikov jej nechýbajú nadhľad a zmysel pre prirodzenosť. To, že sa nikto nemusí cítiť pod tlakom kvôli akýmsi štandardom krásy, potvrdila aj tým, že na akciu v austrálskom Melbourne prišla s neoholenými nohami.

Zaujímavý outfit a krásne topánky dali vyniknúť aj nohám étericky pôsobiacej Paris. Už len z letmého pohľadu však bolo evidentné, že žiletku v ruke nedržala poriadne dlho. Paris však rozhodne netrpí chronickou zábudlivosťou ani nedostatkom peňazí, rozhodnutie neholiť sa je u nej zámerné. Na Instagrame má niekoľko fotiek, kde sa pýši nielen neoholenými nohami, ale aj podpazuším.

Nie každý však berie prirodzený prístup k svojmu telu s nadšeným či pozitívnym postojom. Parisa už strela aj s kritikou, no nič si z toho nerobí. „Niektorí ľudia si myslia, že je to (ochlpenie) nechutné, hlavne u dievčat. Lenže každé ľudské telo to má. Preneste sa cez to,“ odkázala neprajníkom. 

Krásna Paris sa tak pridala k ďalším dievčatám či ženám, ktoré sa rozhodli žiletky raz a naždy vyhodiť do koša. Preferujú prirodzenosť a sú toho názoru, že ochlpenie na tele je úplne normálne. Mnohí za tým vidia feminizmus, no tak to vôbec nemusí byť. Skôr ide o to, že ženy sú už otrávené z tlaku na perfektný vzhľad. Napokon, holiace strojčeky neboli pre obyčajné ženy bežné ani v nie tak dávnej minulosti. 

Na túto problematiku prebehol aj seriózny vedecký výskum, kde sa ukázalo, že nejde len o rozmar pár jedincov. Neholenie sa, a stále máme na mysli ženy, sa stáva čoraz bežnejšie. Kým v roku 2013 si podpazušie holilo ešte 95 percent žien vo veku 16 až 24 rokov, do minulého roka ich počet klesol na 77 percent. Nohy si pred štyrmi rokmi holilo ešte 92 percent žien, teraz ich je už len 85 percent. Táto štatistika je pritom paradoxom, pretože z roka na rok pribúda možností, ako sa efektívne zbaviť ochlpenia rýchlo, jednoducho a relatívne lacno. Mnoho žien však verí tomu, že agresívnym odstraňovaním ochlpenia si poškodzujú kožu. 

Dcéra Michaela Jacksona Paris môže kašľať na štandardy krásy. Zaradila sa medzi ženy, ktoré sa úplne prestali holiť
Zdroj: www.epilatorhome.com

Mimochodom, tento trend nie je len doménou mladých žien, blogeriek, ktoré sa vraj chcú takýmto spôsobom zviditeľniť, ale aj celebrít. Paris Jacksonová tak nie je jediná. Nachádza sa v jednej partii spolu s Madonninou dcérou Lourdes, ale aj samotnou Madonnou, ale v minulosti svojím chlpatým podpazuším prekvapili aj ostrieľané hviezdy ako Julia Robertsová či Juliette Lewisová.

Domov
Zdieľať
Diskusia