Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 9:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prvý Razer smartfón sa nemá za čo hanbiť. Veľký displej so 120 Hz dopĺňa aj hi-tech čipset, 8 GB RAM a 4 000 mAh

TECH
Uložiť Uložené

Peklo nakoniec predsa zamrzlo. Lukratívny biznis s mobilnými telefónmi prilákal ďalšieho veľkého hráča.

Posledné týždne vládol svetu špekulácií z mobilného priemyslu avizovaný kúsok z dielne ostrieľaného výrobcu prémiového príslušenstva pre hráčov na osobných počítačoch. Dozvedeli sme sa tak ako technické špecifikácie, tak aj možné vizuálne prevedenie, ktoré sa však večer stalo viac-menej realitou. Spoločnosť Razer predstavila svoj prvý smartfón a vybavila ho presne tak, ako mnohí z nás očakávali

Razer Phone je po zuby ozbrojený Android model s konštrukciou, akú ešte dávnejšie niesol Nexbit Robin. Nejde ale o žiadne prekvapenie, pretože výrobcu tohto smartfónu prevzali pod svoje krídla, aby im pomohol s ich vlastným dielom. A keďže sa im dizajn Robina pozdával, veľa charakteristických čŕt nájdeme aj na včera predstavenej novinke. Hranaté telo z hliníka ponúka nad a pod displejom pomerne hrubé rámiky vrátane matného, čiže na dotyk príjemného povrchu.

Nie je sa však ani čomu čudovať. Phone mieri na tých, ktorí radi trávia čas hraním virtuálnych hier, preto ho vybavil až 5,7-palcovým IGZO LCD displejom s jemným Quad HD rozlíšením, širokým farebným rozsahom a so 120 Hz obnovovacou frekvenciou (podstatne krajší obraz, má to aj iPad Pro), prednými stereo reproduktormi s THX certifikáciou a vlastnými zosilňovačmi (vraj sú veľmi hlasné), čipsetom Snapdragon 835, 8 GB operačnou pamäťou RAM a ozrutnou batériou.

Prvý Razer smartfón sa nemá za čo hanbiť. Veľký displej so 120 Hz dopĺňa aj hi-tech čipset, 8 GB RAM a 4 000 mAh
Zdroj: Razer

Napevno zabudovaný akumulátor má podobne ako Huawei Mate 10 Pro rovných 4 000 mAh a zvládne 12,5 hodiny pozerania filmov alebo 7-hodinové hranie Hearthstone. Technológia rýchleho nabíjania Quick Charge 4.0 navyše zabezpečí, aby sa za jednu hodinu doplnilo až 85 % kapacity, čo je vzhľadom k jej veľkosti naozaj očarujúce.

Na fotenie, ako bolo očakávané, slúži duálny fotoaparát, ktorý tvorí jeden 12 Mpx (f/1,75) a druhý 13 Mpx (f/2,6) snímač, aby mohol zabezpečiť bezstratový optický zoom. Na prednej strane nájdete 8 Mpx (f/2,0) selfie kúsok a na bočnej strane konštrukcie Power tlačidlo so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov, takže veľmi praktické riešenie, aké zatiaľ priniesol iba japonský konkurent Sony.

Predaj Razer Phone započne 17. novembra, no už tento piatok štartujú predbežné objednávky, avšak iba v USA či Kanade. Novinka dorazí aj na pulty európskych obchodov, v Spojenom kráľovstve ju ponúkne mobilný operátor Tree. A Cenovka? Tá by sa mala pohybovať okolo sumy 699 dolárov. U nás zrejme zaplatíme niečo cez 700 eur.

Anketa:
Páči sa ti Razer Phone?
Áno
Nie
Áno
79 %
480 Hlasov
Nie
21 %
131 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia