Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2017, 10:07
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

So sexuálnou bábikou bude zrejme čoskoro možné mať aj deti. Výrobcovia robotov sa snažia dokonale nasimulovať reálny vzťah

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Teraz dokážu bábiky simulovať orgazmus či meniť nálady, skončí to však omnoho extrémnejšie.

Popularita sexuálnych robotov bohužiaľ narastá. Vybudovať si vzťah s umelým robotom predsa vďaka nim môže snáď každý človek a čoraz viac ľudí sa rozhoduje, že práve toto je ich osud. Zanevrú na hon po ľudských vzťahoch a nakoniec padnú do náručia plastového robota. Výrobcovia si len mädlia ruky, každá bábika totiž stojí niekoľko tisícok eur, no pritom nezabúdajú prinášať vždy nové funkcie a zručnosti, aby porazili konkurenciu. Niektoré z bábik už zvládnu viesť zmyslupnú konverzáciu, zapamätajú si dátum tvojich narodenín, naučia sa hovoriť vtipy, vedia, akú kávu máš rád a podobne. Tie najpokročilejšie dokážu simulovať stovky nálad a výrazov tváre, aby to muž nemal také jednoduché a musel sa pobiť so všetkými nástrahami, ktoré by mu pod nohy hodila aj bežná žena.

To, čo však zatiaľ sexuálne bábiky neponúkajú (teda okrem reálneho vzťahu založeného na láske), je možnosť splodiť potomka. Vychovávať dieťa pritom môže byť snom mnohých mužov, čo však stavia značný problém do marketingovej sféry. Pozoruhodne, konkurencia medzi výrobcami sexuálnych bábik je značná, inými slovami musí každý čo najskôr vymýšľať nové veci.

Jeden z najvpylvnejších developerov sexuálnych robotov Sergei Santos, známy vďaka sérii sexuálnych bábik menom Samantha, oznámil, že má v pláne prelomiť aj problém s otcovstvom. Najprv sa rozhovoril o technických riešeniach a následne dal na vedomie, že sa pokúsi spraviť celý proces čo najreálnejší. Všetko by začínalo zdĺhavou diskusiou s robotickou partnerkou a následne by skončilo jej tehotenstvom. V deň pôrodu by si otec a jeho robotická priateľka prevzali ďalšieho robota, vytlačeného na 3D tlačiarni. Dieťa tak bude samozrejme umelé, no vzhľadom na to, že je niekto schopný udržiavať plnohodnotný vzťah s robotom, ani toto by nemal byť problém. Výrobca však argumentuje, že jeho sexuálne roboty nemajú nahradzovať reálne ženy, nazval ich skôr doplnkami.

Domov
Zdieľať
Diskusia