Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017 o 15:58
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Laser, 100-palcová uhlopriečka alebo 4K rozlíšenie. Takto vyzerá moderný televízor pre náročných

TECH
Uložiť Uložené

Výrobca si však pýta sumu, z ktorej ti zostane zle.

Podobne ako každá spotrebná elektronika, aj televízory prechádzajú svojou evolúciou, ktorú doslova ukážkovo reprezentuje novinka z dielne spoločnosti Hisense, pretože ani zďaleka nejde o tuctový model. Tradičný spôsob zobrazovania tu totiž nahradila kombinácia pasívnej projekčnej obrazovky a diskrétneho laserového projektora, takže ju môžeme bez obáv označiť za akýsi hybrid.

Veľkosť uhlopriečky nového smart TV dosahuje až 100 palcov a čo sa týka rozlíšenia, jemné 4K je samozrejmosťou, pričom mysleli aj na široký farebný rozsah, aby tak boli bližšie k realite. O podpore pre HDR obsah ale nepadlo žiadne slovo, aspoň zatiaľ. A ako píše web The Verge, podobný kúsok sme mali príležitosť vidieť ešte počas podujatia CES 2017, no v tomto prípade cena klesla z 13-tisíc dolárov na stále slušných 9-tisíc

Výrobca sľubuje, že svetlo z prítomného projektora, ktoré dosahuje 3-tisíc lúmenov, možno využiť v akýchkoľvek svetelných podmienkach. Obraz pred používateľom by mal byť teda kvalitný či je deň, noc alebo také šero. A výdrž zdroja svetla? Vraj až 20-tisíc hodín, čo ani zďaleka nie je málo. 

Súčasť netradičného televízora ale predstavuje aj celkom slušný audio hardvér od ostrieľanej spoločnosti Harman Kardon. 100 wattový (2.1) systém pozostáva z dvoch priamo v projektore zabudovaných reproduktorov a jedného bezdrôtového subwooferu, čiže žiadne nechutne vyzerajúce káble. Viac vizuálnych detailov nájdeš nižšie.

Laser, 100-palcová uhlopriečka alebo 4K rozlíšenie. Takto vyzerá moderný televízor pre náročných
Zdroj: www.hisense-usa.com
Laser, 100-palcová uhlopriečka alebo 4K rozlíšenie. Takto vyzerá moderný televízor pre náročných
Zdroj: www.hisense-usa.com
Domov
Zdieľať
Diskusia