Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
Radka T.

Nacistickú babičku už po niekoľký raz odsúdili za popieranie holokaustu. Podľa nej išlo iba o pracovné tábory a plynové komory neexistovali

ZAUJÍMAVOSTI HOLOKAUST
Uložiť Uložené

Ursulu Haverbeckovú známu pod prezývkou Nacistická babka nemecké súdy odsudzujú skoro na dennom poriadku.

Nedá si pokoja. Ursula Haverbecková je svetu známa aj pod prezývkou Nacistická babka. Má už 88 rokov, no napriek tomu tvrdošijne popiera holokaust aj existenciu plynových komôr.

Nacistická babka Ursula je už nemeckým súdom dobre známa osoba. Popiera masové vyhladzovanie Židov, čo podľa nemeckého práva predstavuje podnecovanie rasovej nenávisti, alebo vyhlasuje, že holokaust je najväčším klamstvom v dejinách. Podľa nej navyše v koncentračných táboroch ani zďaleko neumrelo toľko ľudí, ako tvrdia historické pramene.

O rozruch sa postarala aj minulý rok, keď jej súd v nemeckom meste Detmold uložil osemmesačný trest odňatia slobody. V súvislosti s procesom s bývalým dozorcom koncentračného tábora napísala list starostovi Detmoldu, v ktorom tvrdila, že Osvienčim nikdy neslúžil na masové vyhladzovanie Židov.

Nacistickú babičku už po niekoľký raz odsúdili za popieranie holokaustu. Podľa nej išlo iba o pracovné tábory a plynové komory neexistovali
Zdroj: commons.wikimedia.org/Dnalor 01

V auguste tohto roka ju odsúdili na dva roky väzenia, opäť za popieranie nacistických zločinov, znovu popierala, že by vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau slúžil na masové vyvražďovanie Židov. Podľa nej bol tábor pracovný.

Odporúčané
Doposiaľ nevidené fotky zachytávajú prvé chvíle holokaustu. Takto nacistické Nemecko spustilo pogrom proti Židom Doposiaľ nevidené fotky zachytávajú prvé chvíle holokaustu. Takto nacistické Nemecko spustilo pogrom proti Židom 12. novembra 2022, 10:30

O niekoľko mesiacov vo väzení si aktálne koleduje kvôli vyhláseniu, že v koncentračnom tábore v Osvienčime v skutočnosti neexistovali plynové komory, aj za popieranie holokaustu. Naposledy ju súd v Berlíne odsúdil na šesť mesiacov väzenia. Za popieranie holokaustu nebola odsúdená po prvý raz, lenže vždy podá odvolanie.

Voči najnovším obvineniam sa opäť ohradila, počas súdneho procestu tvrdila, že len citovala z knihy, ktorú prezentovala na akcii z januára minulého roku. Práve tam mala vyhlásiť, že nie je pravda, že v Osvienčime existovali plynové komory, čo však súd vyvrátil. Popieranie holokaustu je navyše v Nemecku trestným činom, hrozia zaň pokuty aj päťročné väzenie.

Ursula Haverbecková aj napriek tomu neváha svoje názory prezentovať otvorene a voči verdiktom súdov sa vždy odvoláva, jej trestný register však obsahuje pokuty či podmienečný trest za poburovanie a vo viacerých častiach Nemecka sa voči nej vedie niekoľko súdnych konaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia