Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2017, 10:16
Čas čítania 0:00
Radka T.

Košickí programátori medzi najlepšími: Môžu sa dostať do Silicon Valley a získať milión dolárov

TECH STARTUP
Uložiť Uložené

Programátori z Košíc sa so svojím holografickým robotom pokúsia zabojovať o miliónovú investíciu.

Programátori z košickej spoločnosti MATSUKO majú na dosah úspech svetových rozmerov. Ak sa im podarí uspieť na súťaži v Prahe, dostanú sa do finále súťaže v Silicon Valley, kde môžu získať investíciu milión dolárov.

Matsuko je kreatívne technologické štúdio, ktoré využíva know-how z videohier v komerčných a vzdelávacích inštaláciách Mixed Reality. Mimochodom, za jeho úspechom treba hľadať aj ženu - spoluzakladateľkou je sympatická blondína Mária Virčíková.

To, že výtvory tohto košického startupu žnú úspech, dokazuje aj fakt, že sa zúčastní na finále stredoeurópskeho kola medzinárodnej startupovej súťaže Startup World Cup, konkrétne na finále s názvom Startup World Cup&Summit .

Slovensko v rámci nej budú reprezentovať práve vývojári z MATSUKO s prezentáciou inteligentného holografického sprievodcu určeného nielen deťom, informovala Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR).

Na súťaži v Prahe 17. októbra desať finalistov zabojuje o miestenku na svetovom finále v americkom Silicon Valley. Súťažiť sa tam bude o investíciu milión dolárov, čo je slušná motivácia na to, aby finalisti svoje nápady odprezentovali čo najlepšie. Samozrejme, palce budeme držať Košičanom, ktorým budú konkurovať napríklad maďarský startup so svojimi špeciálnymi okuliarmi pre slepcov či nemecký startup zameraný na spracovanie prezretého ovocia a zeleniny do prášku.

Domov
Zdieľať
Diskusia