Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2017, 10:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Číňan vytiahol z vody vzácneho bieleho delfína, aby ho mohol vypitvať. Priviazal ho o loď a dotiahol na pláž, ale už ho má v rukách polícia

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Vzácny živočích si krutú smrť na pláži nezaslúžil.

Na čínskych sociálnych sieťach sa objavilo video, pri ktorého pozeraní prechádza človeku mráz po chrbte. Záznam zachytáva neznámeho čínskeho dedinčana, ktorý si najskôr ku svojej lodi priviazal vzácneho čínskeho bieleho delfína a potom utrápené zviera vyhodil na pláž, aby ho tam mohol vypitvať. Na internete už zábery videlo viac ako 20 miliónov ľudí a miestna organizácia na ochranu zvierat z provincie Fujian potvrdila, že sa incident skutočne odohral. Dedinčana dokonca zatkla polícia a teraz mu hrozí väzenie, pretože na pláži usmrtil a vypitval zviera, ktoré patrí medzi tie najohrozenejšie v oblasti Číny a podľa zákonov je v kategórii najsilnejšej ochrany medzi druhmi ako panda veľká či sibírsky tiger.

Dedinčan mal vraj na svoju obranu tvrdiť, že zviera našiel v mori už mŕtve a nedokázal ho identifikovať, lenže živočích pripomínajúci bieleho delfína s najväčšou pravdepodobnosťou aj bielym delfínom je. Namiesto pitvania priamo na pláži mal muž privolať políciu aj ochranárov prírody, ale svojím nesprávnym krokom sa dostal do obrovských problémov. Biele čínske delfíny sú pritom také vzácne, že ich miestni obyvatelia volajú aj morské panny a prischla im tiež prezývka morská panda, ktorá naráža na ich status takmer ohrozeného druhu.


Domov
Zdieľať
Diskusia