Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2017, 14:27
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Miley Cyrus sa s novým albumom stavia na pomyselný vrchol popovej hudby. Pripomeň si s nami jej cestu ku hudobnej dospelosti

HUDBA MILEY CYRUS
Uložiť Uložené

Privítajme novú Miley, ktorej to sluší ako ešte nikdy predtým.

Príbeh okolo Miley Cyrus dodnes nedáva spávať mnohým fanúšikom. Mladučká speváčka začala svoju kariéru ešte ako tínedžerka v slávnom seriáli Hannah Montana z produkcie Disney Channel. Jej debutový album vyšiel prakticky okamžite, rok po tom, ako bol seriál oficiálne predstavený. Čo sa však začalo okolo dvadsaťštyri ročnej hviezdičky diať neskôr, poriadne zamávalo s fanúšikmi "starej Miley". V rámci jej imidžu pred ohlásením dnes už cenami ovenčeného albumu Bangerz z roku 2013 sa rozhodla ostrihať svoje krásne vlasy nakrátko a jeho vydanie odštartovalo sériu všakovakých excesov, z ktorých najvýraznejší prišiel na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards ešte v tom roku.

Kontroverzný videoklip ku pesničke Wrecking Ball zaznamenal množstvo ohlasov

Jej legendárne vystúpenie na VMA v roku 2013

Miley Cyrus sa s novým albumom stavia na pomyselný vrchol popovej hudby. Pripomeň si s nami jej cestu ku hudobnej dospelosti
Zdroj: MTV

Miley Cyrus sa stala synonymom pre erotickú provokáciu, šokujúce vystúpenia a nehanebné správanie. Servítku si nebrala pred ničím, odviazala sa až príliš. Jej koncerty boli čoraz odvážnejšie a v hlavnej úlohe boli takisto drogy. Situácia sa podľa kritikov stále zhoršovala a jej piaty štúdiový album Miley Cyrus & Her Dead Petz, ktorý vyšiel na svetlo sveta v roku 2015, opäť šokoval širokú verejnosť. Miley na ňom experimentuje s psychedelickou hudbou, takže nie je nič nezvyčajné, že obsahuje bohaté referencie na drogy.

Po tomto albume sa však takmer úplne odmlčala. Fanúšikovia ju mohli sledovať iba vďaka striedmym príspevkom na sociálnych sieťach, ktoré vystriedali niekdajšie stovky šialených koláží počas jej búrlivého obdobia. V máji sme sa dočkali odpovede, čo sa s ňou deje. Miley si nechala opäť narásť vlasy, vyzerá lepšie ako kedykoľvek predtým a cíti sa mladšie. Singlom Malibu ohlasuje šiesty štúdiový album Younger Now.

V auguste sa dozvedáme oficiálny dátum vydania, ktorý padol na dnešný deň. S týmto albumom sa Miley nadobro lúči s drogami a alkoholom, provokatívnym imidžom, sexizmom a stavia sa na konzervatívnejšiu stranu. Podľa jej vlastných slov sa nehanbí za svoju minulosť, aká bola počas éry predošlých albumov a druhým singlom s rovnomenným názvom šíri posolstvo, aby o svojom "predošlom ja" premýšľal každý z nás podobne.

Miley Cyrus sa s novým albumom stavia na pomyselný vrchol popovej hudby. Pripomeň si s nami jej cestu ku hudobnej dospelosti
Zdroj: RCA Records

Album si môžeš objednať tu, na oficiálnom odkaze s výberom platformy. Jeho zvuk ťa príjemne prekvapí, pretože Miley skĺbila prvky country a folkovej hudby s modernou popovou muzikou. Album Younger Now je bez pochýb jedným z najlepších a najprekvapivejších počinov tohto roka. Mladučká speváčka vyzerá po vysadení drog a nezdravého životného štýlu o poznanie lepšie a i keď ju opäť vítame s dlhými vlasmi, nemôžeme hovoriť o návrate Hannah Montana. Miley Cyrus sa konečne našla. My sme z nej nadšení.

Miley Cyrus sa s novým albumom stavia na pomyselný vrchol popovej hudby. Pripomeň si s nami jej cestu ku hudobnej dospelosti
Zdroj: Courtesy of Miley Cyrus

Na albume sa nachádza 11 plnohodnotných skladieb. Takzvanou "starou mamou" projektu sa stala legendárna country speváčka Dolly Parton, ktorá je aktuálne najväčšou inšpiráciou mladej Miley. Okrem toho sa na albume i sama objavila na jedinej spolupráci s názvom Rainbow Land. Ako ďalšiu by som vypichol skladbu Miss You So Much, ktorá podľa vlastných slov speváčky predstavuje najťažšiu skladbu, akú na album nahrávala. Folkový sound, 80. roky, country, pop a bývalá hip-hopová umelkyňa. Album Younger Now ti má naozaj čo ponúknuť.

Domov
Zdieľať
Diskusia