Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 21:23
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Animovaný Blade Runner kraťas ponúka množstvo odkazov na kultový originál a vysvetľuje, prečo došlo k zákazu výroby replikantov

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER 2049
Uložiť Uložené

Záverečný krátkometrážny príspevok do sveta Blade Runnera pochádza z Japonska a predstavuje udalosti, týkajúce sa obrovského výpadku elektrickej energie.

Ako už bolo pred niekoľkými dňami potvrdené, dnes konečne uzrel svetlo sveta tretí a zároveň aj posledný prequelový kraťas (predošlé nájdete tu a tu) k snímke Blade Runner 2049. Tentokrát ide o animák, nesie názov Blade Runner: Black Out 2022 a odohráva sa v ére nových replikantov typu Nexus 8, ktorí už viac nie sú limitovaní štvorročnou životnosťou. Od kultového originálu je však príbehovo vzdialený iba o tri roky, takže fanúšikov tejto sci-fi klasiky dozaista potešia napríklad známe hudobné motívy, takmer nezmenené Los Angeles či prítomnosť postavy Gaffa.

Záverečný kraťas sa ale v prvom rade sústredí na dvojicu replikantov, pričom nám vysvetľuje, prečo vlastne došlo k obrovskému výpadku elektrickej energie, kvôli ktorému bol nakoniec nariadený zákaz výroby replikantov. O snímku Blade Runner: Black Out 2022 sa postaral známy japonský tvorca Shinichiro Watanabe (Cowboy Bebop, Samurai Champloo, Animatrix), ktorý tak vystriedal Lukea Scotta (syn Ridleyho Scotta), autora prvých dvoch prequelov. Navyše, ďalšou výraznou zmenou oproti predchádzajúcim krátkym projektom z tohto sveta je samotná dĺžka. Watanabe totiž ponúka viac než štvrť hodinu. Ktorý filmík vás zaujal najviac?

Domov
Zdieľať
Diskusia