Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2017, 14:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Z pokusov o samovraždu môžu ostať jazvy. Ak Ryanovi prisľúbiš, že si život necháš, zranenia zadarmo zakryje dychberúcim tetovaním

ZAUJÍMAVOSTI TETOVANIE
Uložiť Uložené

Jeho učiteľ spáchal samovraždu, no on sa vzchopil. Depresie mal aj on, teraz však ľuďom s nimi rozdáva pochopenie.

Samovraždy sú dnes bohužiaľ pomerne bežné, no našťastie existuje čoraz viac ľudí, kampaní a aktivít pomáhajúcich ľuďom zvažujúcim ukončenie svojho života než kedykoľvek predtým. Fungujú špeciálne sedenia, terapie i aktivity pre depresiou zmáhaných mužov i ženy, no malé drobnosti vie dokázať každý z nás, stačí k tomu napríklad len úsmev. A aj keď si dotyčný depresiou prejde, z pokusov o samovraždu či obyčajných sebapoškodzovacích činov, ostávajú jazvy.

Fantastický a talentovaný tatér menom Ryan Kelly si v minulosti všimol, že si jeho kamarátka sebapoškodzovanie spôsobovala. Aj keď sa z tohto nepríjemného obdobia jej života dostala, všetko jej pripomínajú desiatky jaziev, ktorými je posiata jej ruka. Práve tá bola totiž hlavnou obeťou žiletky. Slečna prezradila Ryanovi, že si kvôli zjazvenej ruke naznačujúcej sklony k sebapoškodzovaniu nebola schopná nájsť žiadne zamestnanie, kde by mohla nosiť krátke rukávy. Írsky umelec si to všimol a rozhodol sa preto niečo spraviť.


Ryan dva roky života trpel úzkostnou poruchou, a tak sa dokázal pocitmi priblížiť tým, čo nad stratou vlastného života uvažujú. Navyše, jeho vlastný učiteľ tatérstva spáchal samovraždu, no Ryan Kelly tak skončiť nechcel. Vyčistil si hlavu a uvedomil si, že nikto, kto uvažuje nad sebapoškodzovaním, či dokonca samovraždou, to nemá v živote jednoduché a zaslúži si obrovské množstvo porozumenia a pozornosti. A aj keď sa z hlbokej depresie daní ľudia nakoniec dostanú, jazvy im s najväčšou pravdepodobnosťou už nikdy nezmiznú. Dajú sa len zakryť niečím iným.

Odporúčané
Chceš tetovanie na ruku? Inšpiruj sa týmito rôznymi tetovaniami Chceš tetovanie na ruku? Inšpiruj sa týmito rôznymi tetovaniami 7. apríla 2023, 14:55

Tatér Ryan sa však rozhodol, že práve tu zasiahne a so svojou kampaňou #ScarsBehindBeauty teraz vo svojom tetovacom štúdiu zadarmo skrýva jazvy každému, kto si ich privodil sebapoškodzovaním a už to nikdy nemá v pláne zopakovať. Za tento prísľub získa dotyčný nádherné tetovanie podľa vlastného výberu. Ryan pri ňom ochotne strávi aj niekoľko hodín, pretože sám vie, aké je to žiť bez pochopenia a práve on sa ho snaží týmto počinom rozdávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia