Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2017, 13:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajti zostrelili "narko holuba" s maličkým ruksakom. Obsahoval marihuanu, sedatíva aj USB kľúč

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Holub neustále lietal von a dnu z väznice.

Pašovanie predmetov do väzenia sa stáva čoraz kreatívnejšou záležitosťou. Strážnici v argentínskom väzení Colonia v meste Santa Rosa najskôr spozorovali holuba, ktorý niekoľko dní za sebou lietal dnu a von z väznice, čo ich zaujalo a napokon si všimli aj nenápadné vrecúško pripevnené na jeho tele. Rozhodnutie bolo celkom jednoduché, a tak holuba zostrelili a vo vrecúšku objavili presne to, čo za mreže nepatrí. Holub prevážal 7,5-gramu marihuanu, 44 tabletiek sedatíva s názvom Rivotril a k tomu všetkému ešte aj USB kľúč. Holub mal na tele vrecúško pripevnené na štýl obyčajného ruksaku.

Metóda doručovacieho holuba podľa argentínskych úradov patrí medzi najpopulárnejšie spôsoby, ako sa ľudia snažia prepašovať svoj kontraband za múre väznice bez toho, aby si to strážnici všimli, lenže neustále prelietavanie na nenápadnosti nepridáva. Niet sa čo čudovať, pretože aj 7 gramov marihuany naberá za mrežami z výrazne obmedzenou ponukou na obrovskej hodnote, takže vytrénované holuby vedia život vo väzení poriadne spríjemniť. Holuby však nie sú jediným kreatívnym spôsobom, ako členovia argentínskych gangov dostávajú svoje zásoby za múry väzníc, pretože v minulosti sa už objavili aj prípady využívania tenisových loptičiek naplnených drogami, ktoré spoza múrov jednoducho prestreľovali dnu.


Domov
Zdieľať
Diskusia